Нападателят на ЦСКА Орелиен Жоаким изригна срещу лекарския щаб на "червените". Той разказа надълго и нашироко в родния си Люксембург за проблемите си с контузията, която го мъчи вече близо два месеца. 

А диагнозата е само частично мускулно разкъсване, което би трябвало набързо да бъде излекувано. Но от септември нападателят не се е появявал в игра и пропусна няколко мача за националния си тим, които явно са му много важни. 

"В България всичко е добре, само да не се контузиш. Тогава става страшно", споделя Жоаким пред изданието "Lequotidien" в родината си. Там той обяснява и как е поискал от наставника си Стойчо Младенов да бъде пуснат пет дни по-рано за лагера на тима и той с радост го е пуснал и му е казал: "Върни се излекуван!". 

Той разкрива и как е протекло възстановяването му досега и разправя перипетиите си при прегледите. Според разказа му, лекарят на тима само го е пипнал по крака и казал, че нищо му няма, пращайки го да тренира. А после при заниманията с физиотерапевтите се оказало, че проблемите му се влошили. 

"Всичко е много просто, сам се занимавах с всичко около лечението си. Например, медицинските лица в клуба са трима, но ако те бъдат обединени в една личност, може и да е наполовина отговорен, колкото би трябвало да бъде въпросният човек."

"И всичко това не е от липса на пари, напротив. Просто явно там са на стария принцип, че дори и да си ранен, ти трябва да участваш във войната. Положението е просто ужасно от медицинска гледна точка", оплака се Жоаким. 

Заради проточващите му се проблеми с контузията, "червените" дори смятаха да го пратят при сръбската лечителка Марияна Кралевич. И въпреки че методът ѝ на лечение с конска плацента е давал неведнъж резултати, Жоаким е скептик и явно сам е отказал. 

"При нея само консултацията е 1500 евро. Ако бях отишъл там, сигурно сега щях да кося ливадите, а не да се занимавам с футбол", споделя още нападателят на ЦСКА и Люксембург пред вестника. 

Жоаким се оплака не само от медицинските грижи за него на "Армията", но и от условията, при които му се е налагало да играе по родните терени. Последният му мач е срещу Монтана за Купата и той сподели негативните си впечатления от него. 

"В един от мачовете, в които играх, той беше за Купата срещу отбор от втора дивизия, обувките ми бяха потънали в толкова много кал, че после не можех да видя краката си. Толкова беше отвратителен теренът. Но не ми остава нищо друго, освен да работя и да се надявам да намеря пак място в отбора", завърши Жоаким.