Люксембургският нападател на ЦСКА Орелиен Жоаким определено не е доволен от статута си на резерва, Това разкри самият той пред медиите в родината си. Той е най-голямата звезда на местния национален отбор, но откакто е на "Армията" е предимно на пейката. 

"В България дойдох още много рано през сезона и не бях напълно подготвен. Но трябваше веднага да вляза в мачовете за Лига Европа и за съжаление в тях се контузих. Момчето, което ме замести, Серджиу Буш, впоследствие започна да бележи."

"Оттогава работя неуморно да си върна мястото. Все пак не всичко е толкова зле - имам два гола и една асистенция. Но определено не съм щастлив на пейката. Имах разговор с треньора ни Стойчо Младенов и му казах какво мисля."

"Той ми каза, че е доволен от мен и следи как работя. Затова се влагам във всяка тренировка и приятелски мач, в който ме пускат, а той си води бележки. За мое съжаление, рано се контузих, а след това конкурентът ми използва шанса си. Не съм щастлив, но и моят момент ще дойде."

"Колкото до футбола тук, той е доста по-различен от холандския. Там е много по техничен и тактически, докато в България е война! Темпото е високо, но често мачовете са накъсвани заради симулации. Първите шест отбора са силни и на ниво, но останалите са съвсем различни", заяви Жоаким пред вестник "Ворт". 

Той говори и за финансовата ситуация в отбора, както и в България. Нападателят разкри и какви са условията, при които може да си тръгне или да остане на "Армията", ако се наложи. 

"В България се адаптирах бързо. Тук животът не ми е никак скъп, а и климатът ми харесва. Има двама германци и холандец, които ми помагат да се адаптирам. Важното е, че отборът върви добре, а и основният ни конкурент Лудогорец губи точки."

"Иначе плащанията се забавят, но поне си получаваме парите. Не смятам да обмислям положението си през зимния трансферен прозорец. В договора ми има клауза, според която ако до края на сезона съм изиграл 50% от мачовете, ще бъде удължен. В противен случай си тръгвам. Ще видим какво ще стане, има още много време до последния мач", сподели още Жоаким.