Левски и Славия играят в най-старото столично дерби от последния есенен кръг на родния шампионат. На мача на стадиона в "Овча купел" резултатът към момента е 3:1.

Автор на първото попадение е Джереми Манзоро, който се разписа директно от пряк свободен удар в 43-та минута. Малко след това Аймен Белаид беше изгонен за игра с ръка при отбелязан гол. А в 55-та минута Валери Домовчийски изравни след безспорна дузпа за нарушение срещу Мирослав Иванов. 

В 68-та минута Манзоро вкара и втория си гол в мача. Той навърза цялата защита на "сините" и стреля от границите на наказателното поле, а Пламен Илиев позволи топката да влезе в мрежата му, въпреки че беше по земя и в центъра на вратата му. 

В 88-ата минута своя хеттрик оформи Джереми Манзоро.  Бърза контраатака на Славия завърши с подаване на Ради Василев, Карлос Фонсека се спъна в топката, но тя стигна до Манзоро, който от близка дистанция оформи хеттрика си. 

Този мач можете да наблюдавате директно по "Диема", пряко в ефира на "Дарик радио", с картина на нашата платформа Gong Play, както и минута по минута в рубриката на Gong.bg "Директно"

Двамата наставници Иван Колев и Георги Иванов са излезли с всичко най-добро, с което разполагат в момента. Повечето проблеми са Гонзо, който заради контузии и наказания не може да разчита на Антонио Аниете, Георги Сърмов и Владимир Гаджев. Ето и съставите на двата отбора:

Славия: Георги Петков, Костадин Дяков, Димитър Везалов, Цветомир Панов, Диего Фераресо, Касаи Кристиан, Душан Савич, Владимир Семерджиев, Карлос Фонсека, Джереми Манзоро, Радослав Василев;

Левски: Пламен Илиев, Веселин Минев, Пламен Димов, Аймен Белаид, Борислав Стойчев, Пламен Крумов, Роман Прохазка, Божидар Краев, Мигел Бедоя, Луис Педро, Валери Домовчийски.