Отборът на Левски гостува на Славия в поредно издание, 127-о в родното първенство, на най-старото столично дерби. Двубоят е от 13.15 часа на стадиона в квартал „Овча купел“. Мачът ще бъде предаван в Gong Play, по телевизия Диема и Дарик радио.

Според предварителните очаквания испанският полузащитник Мигел Бедоя ще вземе участие в срещата от 19-ия кръг на А група. Въпреки че не е напълно възстановен, бившият футболист на Нумансия ще бъде титуляр срещу "белите". Най-старото столично дерби ще пропуснат няколко твърди титуляри в Левски – Владимир Гаджев, Георги Сърмов, Аниете и Амари. Има вероятност младият талант на тима Божидар Краев, който получи подобаващо внимание от авторитетното британско издание The Guardian, да започне сред стартовите 11 на Георги Иванов.

Наставникът на Славия Иван Колев може би ще заложи на Станислав Генчев и Костадин Дяков в центъра на терена. На върха на атаката ще действа превърналият се в лидер за „белите“ Радослав Василев.

Освен всичко останало обаче, Левски се нуждае от задължителна победа, в преследване на място в първата шестица на класирането. „Сините“ се намират точно над чертата, на точка пред седмия Ботев Пловдив, който в неделя излиза срещу Лудогорец.

Славия заема 10-о място във временното подреждане на А група със 17 точки в актива си.

Очаквайте всички подробности около мача и развитието на срещата Славия – Левски минута по минута ТУК!