Новият треньорски щаб на Локомотив Пд няма никакви притеснения около оставането на отбора в А група и до края на първенството „смърфовете” ще гонят победи в двубоите срещу Славия и Локомотив Сф.

Легендата на „черно-белите” Христо Бонев представи днес треньорския щаб, с който ще работи. Официално негови помощници ще бъдат треньорът на дублиращия отбор Петър Пашев, Здравко Лазаров – Електричката и Васко Камбуров, който продължава да отговаря за подготовката на вратарите.

Всички до един бяха категорични, че смяна на Наджи Шенсой ще донесе необходимото спокойствие и увереност във футболистите и те ще разкрият пълния си потенциал в оставащите два мача.

Христо Бонев загатна, че ръководството вече мисли в посока лятна селекция, с която „смърфовете” да се подсилят още повече.

„Ако бях отказал да поема Локомотив, означаваше да се откажа от себе си. Този клуб е моят живот и аз съм призван да работя за неговото благо. Не се притеснявам, че поемам поста в тежък момент, ако стане белята, на каквато и позиция да съм няма да ми е по-леко. Футболистите ни имат голям потенциал и аз вярвам качествата им. Мисля, че лесно ги накарам да си повярват и те и съм сигурен, че ще вземем 6 точки в оставащите 2 мача. Като свърши първенството ще мислим за следващия сезон, защото нашият президент вероятно ще ни постави задача класиране в евротурнирите”, каза Христо Бонев на първата си пресконференция като старши треньор след 9-годишно прекъсване.

Той заяви още, че Коко Динев ще реши кой да води отбора през следващия сезон, като това в никакъв случай не е самоцел на доскорошния рекордьор по голове за националния на България.

Бонев засипа с похвали новия член на треньорския екип – Здравко Лазаров.

„Преди да дойде в Локомотив не го познавах като човек, следях само кариерата му. Възхитен съм от характера на Здравко, както и от футболните му качества. Той е изключителен професионалист и трябва да бъде за пример на останалите в отбора. След мача с Литекс видях колко му беше тежко и реших да бъде първият, който да поканя в екипа си. Новото му амплоа в не означава, че ще го пенсионираме. Ще играе докато може. Според мен ако Здравко е играещ помощник в следващите 2-3 години, това ще бъде от полза, както за него самия, така и за Локомотив”, каза Зума.

Легендарната осмица благодари на Наджи Шенсой за свършената работа. Бонев отбеляза, че косоварят е свършил доста работа като е измъкнал отбора от калта и тежкото наследство, оставено от предишното ръководство.