Новият старши треньор на „смърфовете” Христо Бонев заяви, че не може да откаже на Локомотив Пловдив.

„От първия ден до вчерашния злополучен мач с Литекс бях за треньора и неговите помощници. Ситуацията е такава, че вчера те си подадоха оставката и аз искам да им благодаря за това, което направиха за отбора. Отборът имаше само 9 точки за целия първи полусезон, а те спечелиха 18. Получиха се някои ситуации, в които не издържаха нервите на едните, а и положението бе такова, че те сметнаха, че е най-добре да си подадат оставките”, сподели легендата на Локомотив Пловдив.

„Аз смятам, че ние сме в най-добра ситуация, тъй като при две победи в оставащите два мача никой не може да ни измести от място, което ще ни гарантира оставането в А група. Това ще бъдат и моите първи думи към футболистите на утрешната тренировка. Знам техните качества и това, което могат да направят. Трябва да дадат всичко от себе си, за да се отблагодарим на собственика и нашата публика, която срещу Литекс показа, че е най-великата”, добави новият треньор на „смърфовете”.

„Целта сега е оставането на отбора в А група, а след това ще видим какво ще бъдещето на клуба. Здравко Лазаров е едно момче, от което аз съм възхитен. Въпреки напредналите за футболист години, той дава всичко от себе си. Бих желал да е играещ помощник треньор, но утре ще разговарям с него. Аз на Локомотив и на хората, които обичат отбора не мога да откажа”, допълни опитният специалист.

„Това е моята същност и каквото и да е аз съм на поста. Нищо съществено не може да бъде постигнато. Единственото, което ще изисквам от футболистите е да са себераздават на терена и да са един юмрук, за да постигнат двете победи. Ще бъде жалко Пловдив да няма отбор в А група през следващия сезон. Аз това въобще не го мисля”, каза още Христо Бонев.