Първият двубой от петия кръг на А група ще противопостави Литекс и Пирин Благоевград. Мачът обаче ще бъде ключов поне за две от фигурите, свързани с тези тимове. Баща срещу син. Страхил Попов срещу Венко Попов.

От едната страна бивш футболист и вече опитен управител, търсещ развитие на школата в Благоевград, а от другата е млад капитан и начинаещ състезател.

„Аз съм един горд баща, като в негово лице виждам това, което ми се искаше да бъде – сериозен футболист и човек, което е най-важното на този етап. Малка тайна ще ви разкрия, винаги му казвам само негативните аспекти в играта. Положителните има кой да му ги казва. И мисля, че това е начинът да не се отпускат или да летят в облаците младите футболисти“, сподели Венко Попов пред Diema sport.

Председателят на Управителния съвет на Пирин Венко Попов ще предвожда „орлите“ срещу Литекс. Срещата от 5-ия кръг на родния шампионат стартира в 20.00 часа и ще се проведе на Градския стадион в Ловеч. Мача ще можете да проследите минута по минута в Gong.bg, в платформата Gong Play, по телевизия Diema, както и по Дарик радио.

Относно представянето на Пирин от началото на сезона Венко Попов сподели, че „отбелязването на гол е сериозна слабост“.

„Момчетата все още не са готови на този етап да преодолеят психологическия етап“, допълни още Венко Попов.

„Нямаме дилема, аз защитавам цветовете на Пирин. Във всеки един мач играем за победа. Мисля, че нашият отбор няма да се отказва в нито една среща, независимо дали ще играем срещу Литекс, Лудогорец, Левски или Ботев – за нас няма значение“, допълни Венко Попов.