Ръководството на ОФК Пирин ЕООД направи първи стъпки вчера, към по-доброто развитие на детско-юношеския футбол в Благоевград, съобщиха от клуба.

Футболните школи на Благоевград - тези на ОФК Пирин и Пирин 2001, ще започнат работа с носителите на патента за холандската методика "Курвер" за Балканите.

Представители на световноизвестната система за провеждане на футболни занятия се срещнаха вчера с кмета на Благоевград Атанас Камбитов, както и с управителя на Пирин Венко Попов, и със спортния директор Ивайло Андонов.

На срещата бе постигнато съгласие за провеждане на футболен камп в края на септември или началото на октомври, когато специалистите от Курвер-Коучинг ще може да покажат методиката си на местните футболни треньори занимаващи се с подрастващите.

Вил Курвер, основателят на тази методика, е световно известен холандски футболен треньор, който е наричан още футболния Алберт Айнщайн. 

Системата се уповава на пирамидалното развитие на състезателите в този спорт, от елементарното боравене с топка до тактическо развитие на групова атака. Основна концепция, залегнала в тази методика, е че техническите качества на състезателите не са само наследствени и въз основа на талант, но могат да бъдат придобити с преподаване по академично достъпен начин.