Левски удържа върха на класирането в А група и след 14-ия кръг след победата си като гост на Монтана с 2:0. "Сините" отбелязаха по едно попадение през двете полувремена, като и при двете домакините имаха своите претенции. 

Първо Роман Прохазка откри с първата отсъдена за "сините" дузпа през този сезон. Тя беше отсъдена за фаул срещу Божидар Краев, който монтанци дълго оспорваха. След почивката самият Краев вкара за 2:0, а тогава вратарят Христо Иванов спореше заради засада на Ради Цонев. 

В крайна сметка левскарите бяха по-добрият отбор и заслужено си тръгнаха с трите точки, а домакините се закотвиха на предпоследната позиция. 

Мачът започна сравнително равностойно, като левскарите задържаха доста по-често топката, но нямаха сериозни положения. Живко Миланов и Роман Прохазка опитваха да правят сериозни пробиви по десния фланг, но хубавите им подавания не бяха оползотворявани от съотборниците. 

При едно статично положение в 18-та минута "сините" можеха да поведат, но след рикошет в крака на Георги Костадинов, топката излезе на няколко сантиметра в аут и тази опасност беше предотвратена. 

Така се стигна до най-чистото положение за Левски в 27-та минута. Тогава Божидар Краев беше изведен зад защитата и нахлу в наказателното поле. Той се озова сам срещу вратаря Христо Иванов, но прати топката малко над гредата. 

"Сините" продължиха да са по-активни, а монтанци нямаха никакви положения. В 36-та минута гостите пропиляха още един шанс, когато Живко Миланов качи топката на главата на Роман Прохазка, но изстрелът му с глава беше уловен от вратаря. 

Умар Диаби малко след това също пропусна, а полувремето вървеше към нулево равенство, преди "сините" да поведат в продължението. Това стана след първата дузпа за тях през сезона, отсъдена за нарушение на Георги Пашов срещу Божидар Краев. 

Домакините дълго оспорваха решението на рефера Цветан Кръстев, но той остана непреклонен. Роман Прохазка беше безпощаден от 11-те метра и даде заслужена преднина на Левски. 

След почивката домакините вдигнаха леко оборотите, но дълго време не можаха да създадат добро положение. За сметка на това "сините" имаха две чисти възможности, но Георги Костадинов и Божидар Краев не можаха да се възползват от тях от близка дистанция. 

Около средата на втората част дойдоха и най-чистите ситуации за Монтана. Първо в 64-та минута Станислав Генчев се озова сам срещу Йоргачевич, но реши да подава, вместо да стреля и сам провали опасността. В ответната контра "сините" изпуснаха чрез Роман Прохазка, а малко след това и Краев стреля слабо в ръцете на Христо Иванов. 

Най-доброто положение за домакините дойде в 69-та минута. Тогава Атанас Илиев беше намерен отдясно в наказателното поле непокрит и стреля, но Йоргачевич показа сериозна класа и изби с крак. 

Малко след това Левски удвои преднината си. Умар Диаби нахлу в наказателното поле и свърна топката към Божидар Краев, който беше около точката на дузпата. Младокът стреля леко, но топката рикошира в защитник и излъга стража Иванов, оплитайки се в мрежата му. 

В тази ситуация останаха съмнения за засада на Радослав Цонев, но реферите не отсъдиха такава и признаха попадението. След този развой домакините известно време не можеха да намерят себе си. 

Те обаче започнаха да организират малко по-смислени атаки около 80-та минута. Тогава Здравко Лазаров пропусна от наказателното поле, като всъщност Йоргачевич улови. Само две минути след това Боби Балджийски, който е юноша на "сините", стреля опасно от около 20 метра, но сръбският страж изби страхотния му изстрел. 

До края на мача домакините атакуваха повече, но положенията пред тях не бяха особено много. Те разчитаха на статични положения и далечни изстрели, но те рядко вещаеха опасност пред вратата на Левски. 

В крайна сметка промяна в резултата нямаше и гостите си тръгнаха с важни три точки, с които вече събраха 28 и удържат първата позиция, каквото и да се случи до края на кръга на А група. Монтана остава предпоследен след четвъртата поредна загуба. 

Монтана: Христо Иванов, Георги Ангелов, Йордан Тодоров, Христофор Хубчев, Асен Георгиев, Иван Михов, Георги Пашов, Борислав Балджийски, Станислав Генчев, Иван Минчев, Атанас Илиев; 

Резерви: Ивайло Василев, Алби Дости, Християн Попов, Здравко Лазаров, Владимир Мичев, Матей Поплатник, Сергей Георгиев;

Левски: Боян Йоргачевич, Веселин Минев, Георги Костадинов, Аймен Белаид, Максимилиан Карнер, Живко Миланов, Роман Прохазка, Божидар Краев, Джереми Де Ноойер, Мигел Бедоя, Умар Диаби;

Резерви: Александър Любенов, Мики Орачев, Йордан Милиев, Александър Александров, Радослав Цонев, Атанас Курдов, Линел Китамбала