Ботев и Пирин ще открият 13-ия кръг на А група с битката помежду си на стадиона в Коматево. Този мач е изключително важен и за двата тима, като още преди началото му треньорите го определиха като "двубой с цената на шест точки". 

Причината за това е, че двата тима са на дъното на класирането. Пирин е последен със само четири точки и ако загуби и срещу прекия си конкурент за оцеляване, който е предпоследен с 12, може да се прости с мечтата си за оцеляване или поне бараж. 

"Орлетата" все още нямат успех през новия сезон, а наставникът им Наджи Шенсой ще се опита да зарадва феновете с първа победа при повторния си дебют. Косоварят беше назначен още за мача с Берое, но го изгледа от трибуните, защото не беше получил работна виза. Тя вече е налице. 

Задачата за успех обаче няма да е никак лесна. Благоевградчани имат 21 загуби от 24 мача при гостуванията си на Ботев, а единственият им успех в Пловдив над този опонент е от 30 април 1977 г. 

Единствената утеха за тях е, че през този сезон са вкарали един гол навън и това се случи именно в Пловдив, но на мача с Локомотив, загубен с 1:2. "Орлетата" обаче играят по-добре като гости този сезон и се надяват най-после да увенчаят всичко това с победа. 

"Жълто-черните" също нямат право на грешка, ако не искат да затънат още по-сериозно. Този мач ще е по-специален за нападателя им Алекс Колев, защото ще е срещу съперника, срещу който се разписа за последен път този сезон. 

Наставникът Ермин Шиляк също трябва да се бори за доверието на ръководството, защото с него начело "канарчетата" не са особено убедителни. Той вече води тима в 10 мача, но спечели 11 точки от тях. Миналата година треньорът Велислав Вуцов събра 18 точки от първите си 10 двубоя, но малко по-късно беше уволнен. 

Какво ще се случи в този мач и каква ще е интригата в него, феновете ще могат да разберат от прякото излъчване на Diema от 15:00 часа, както и от нашата платформа Gong Play. Ще го следим за вас минута по минута на Gong.bg, а ще можете да го проследите и на честотите на Дарик радио.