Наставникът на Пирин Благоевград Наджи Шенсой може да води отборът утре срещу Ботев в Пловдив. Това стана ясно на пресконференцията на старши треньорът днес. Както е известно, заради липсата на работна виза, той изгледа мача с Берое от трибуните. От ръководството на Пирин очакват най-късно утре сутринта, роденият в Косово специалист, да получи разрешително за работа у нас, което ще му позволи да води отбора в официални мачове.

„Загубихме от Берое, но Берое не ни е пряк противник, а Ботев е. Това не е мач за 3 точки, а направо за 6, защото ние, ако спечелим 3, Ботев ще загуби 3.

Отчитам и като грешка, че заради бюрократичните проблеми точно преди мача с Берое, отидох да си подготвям документите в Истанбул и отсъствах няколко дни, в които можех да бъда до отбора. Притеснява ме това, че все още в отбора не може да се завърне пиринския дух“, каза Наджи Шенсой.

Той призна, че най-много в отбора му липсва контузеният младежки национал Тони Тасев, защото той е такъв тип футболист, че пасва на различните тактически схеми.

На всичкото отгоре „орлетата“ остават за утрешния мач и без капитана си Юлиян Попев. Опитният бранител получи травма на мача с Берое и бе заменен на полувремето. Заради контузия срещата в Пловдив ще пропусне и Димитър Благов.

Веднага след пресконференицята на Шенсой днес сутринта, благоевградчани заминаха за Пловдив, където утре от 15:00 часа е срещата срещу местния Ботев.

Двубоят между Ботев Пловдив и Пирин Благоевград е в петък (23 октомври) от 15 часа и ще може да го гледате по Gong Play и Diema и да го следите по Gong.bg.