Отборът на Берое победи Ботев с 1:0 като гост в мач от 33-я кръг на А група и взе ценен успех в спора за третото място в родния шампионат. Победното попадение за старозагорци бе дело на Атанас Зехиров в 83-ата минута на мача.

Така Берое събра 47 точки на третото място във временното класиране с 30 изиграни двубоя, а четвъртият Славия е с 43, но след 29 мача.

Тимът на Ботев пък остава на седмата позиция в подреждането с 30 точки в актива си.

С успеха срещу пловдивчани, футболистите водени от Пламен Липенски също така се реваншираха частично за поражението от Черно море в миналия кръг.

И двата тима могат да съжаляват, че не успяха да открият резултата още през първото полувреме, тъй като гостите удариха греда в лицето на Веселин Пенев. Малко по-късно Игор Джоман пропусна чисто положение за Берое, но преди това същото направи Лазар Марин за Ботев през първите 45 минути, които бяха доста интересни.

Домакините започнаха по-активно и още в 6-ата минута. При атака за Ботев, след центриране в наказателното поле на гостите, Наско Милев успя да играе с глава, но не можа да отправи точен удар.

След 20-ата минута Берое изравни играта и в 21-ата минута Спас Делев центрира опасно в наказателното поле на Ботев, но двама от Берое бяха в засада. Четири минути по-късно, в 25-ата пак Делев центрира в наказателното поле, където Веселин Пенев засече, но удари гредата.

В следващите минути двата тима създадоха още няколко по-опасни положения. В 28-ата бе един от спорните моменти за първото полувреме. Божидар Васев падна на земята в наказателното поле на Берое при съприкосновение с Игор Джоман, но сигнал от рефера Николай Йорданов не последва и играта продължи. Впоследствие топката стигна до Йордан Христов, който отправи удар, но не успя да реализира в последствие.

Само три минути по-късно домакините пропиляха отлично положение. Васев подаде към Лазар Марин в наказателното поле на Берое, но той се забави и при удара Макенджиев спаси.

Берое обаче „върна жеста“ с друг фрапантен пропуск на свой ред. В 31-ата минута Исмаил Иса пусна чудесно към Игор Джоман в наказателното поле на Ботев, но той не успя да отиграе добре и ударът му бе пресечен от Радослав Терзиев.

До края на полувремето домакините на два пъти застрашиха вратата на Макенджиев след удари на Марин и Ощипко, но без да се стигне до гол.

ВИЖТЕ КАК СЕ РАЗВИ МАЧЪТ МИНУТА ПО МИНУТА ТУК

Извън гола на Зехиров, през второто полувреме играта бе по-вяла, а чистите голови ситуации липсваха, освен един опасен удар на Иво Иванов.

Първата по-сериозна опасност след почивката бе за домакините, като в 48-ата минута при контраатака Филип Филипов се измъкна от защитата на Берое, но Иго Джоман се намеси навреме в наказателното поле.

Само 2 минути по-късно старозагорци пропуснаха изгодна възможност в лицето на Иво Иванов. Защитникът не успя да реализира с шут в наказателното поле на Ботев, след като топката стигна до него при едно разбъркване.

Берое обаче нанесе своя удар в заключителните минути на двубоя.

Станислав Костов напредна отдясно по атаката на Берое и пусна към Зехиров в наказателното поле и той реализира за 1:0. Така в 83-ата минута влезлият като резерва Атанас Зехиров даде преднина на гостите, които задържаха аванса си до края на срещата.

Ботев: Виктор Голас, Игор Ощипко, Филип Филипов, Радослав Терзиев, Йордан Христов, Лазар Марин, Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Божидар Васев, Наско Милев

Резерви: Мартин Димитров, Орлин Старокин, Радослав Апостолов, Борис Тютюков, Милен Гамаков, Кристиан Димитров, Емил Камберов

Берое: Благой Макенджиев, Веселин Пенев, Иво Иванов, Венцислав Василев, Игор Джоман, Емин Ахмед, Георги Божилов, Елиаш, Спас Делев, Неманя Милисавлевич, Исмаил Иса

Резерви: Илко Пиргов, Георги Динков, Илия Миланов, Педро Маркес, Атанас Зехиров, Георги Андонов, Станислав Костов