Ботев и Берое не успяха да си отбележат гол през първите 45 минути на двубоя от 33-я кръг на А група. И двата тима могат да съжаляват, че не успяха да открият резултата, тъй като гостите удариха греда в лицето на Веселин Пенев. Малко по-късно Игор Джоман пропусна чисто положение за Берое, но преди това същото направи Лазар Марин за Ботев.

Домакините започнаха по-активно и още в 6-ата минута. При атака за Ботев, след центриране в наказателното поле на гостите, Наско Милев успя да играе с глава, но не можа да отправи точен удар.

След 20-ата минута Берое изравни играта и в 21-ата минута Спас Делев центрира опасно в наказателното поле на Ботев, но двама от Берое бяха в засада. Четири минути по-късно, в 25-ата пак Делев центрира в наказателното поле, където Веселин Пенев засече, но удари гредата.

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ИГРАЧ НА МАЧА ТУК

В следващите минути двата тима създадоха още няколко по-опасни положения. В 28-ата бе един от спорните моменти за първото полувреме. Божидар Васев падна на земята в наказателното поле на Берое при съприкосновение с Игор Джоман и останаха съмнения за дузпа, но сигнал от рефера Николай Йорданов не последва и играта продължи. Впоследствие топката стигна до Йордан Христов, който отправи удар, но не успя да реализира в последствие.

Само три минути по-късно домакините пропиляха отлично положение. Васев подаде към Лазар Марин в наказателното поле на Берое, но той се забави и при удара Макенджиев спаси.

Берое обаче „върна жеста“ с друг фрапантен пропуск на свой ред. В 31-ата минута Исмаил Иса пусна чудесно към Игор Джоман в наказателното поле на Ботев, но той не успя да отиграе добре и ударът му бе пресечен от Радослав Терзиев.

До края на полувремето домакините на два пъти застрашиха вратата на Макенджиев след удари на Марин и Ощипко, но без да се стигне до гол.