Три години след взривяването на Сектор А стадион „Георги Аспарухов“ отново има своята централна трибуна. Събарянето на стария сектор стана на 3 февруари 2013, а първата копка за построяването на новия бе на 5 юли същата година.

След много перипетии, включително и спиране на строежа за известно време, Левски посреща Лудогорец, в мач, в който официално ще бъде открита официалната трибуна на „Герена“.

Движещата сила по осъществяването на проекта бе Иво Тонев, който обяви, че изграждането на стадиона до момента струва 11,5 милиона лева.

ВИДЕО: Сектор А на стадион „Георги Аспарухов“ часове преди мача с Лудогорец

Това, което предстои е построяването на козирка, която струва 1,8 милиона лева, а в близко бъдеще трябва да са готови съблекалните, музеят и залата за пресконференции, което ще коства още 700 хиляди лева. И така изцяло завършен Сектор А на стадиона ще струва 14,3 милиона лева.

Сектор А – липсващото парче се завърна

Но дори и незавършена централната трибуна представлява едно истинско бижу, дори спрямо най-високите европейски стандарти.

5912 души е капацитетът на Сектор А, като запалянковците ще се радват на прекрасна видимост към терена, който вече е максимално близо до седалките.

От Левски: Добре дошли у дома, "сини" фенове!

Клубната ложа и ВИП-боксовете, всеки от които е за 12 души ще осигурят изискан конфорт за посетителите. За изграждането на Сектор А са взаимствани идеи от три европейски стадиона.

В ресторанта има 16 телевизора, а във всеки ВИП-бокс също има монитор, така че феновете няма да изпуснат и секунда от мача, на който присъстват.

Специален кът е отделен на легендата на Левски Георги Аспарухов, чието име носи стадионът на „сините“.