Стойчо Стоев срещу Георги Дерменджиев – битката на треньорите в мача между Лудогорец и Левски. Шампиони на България по веднъж като треньори, успешен тандем, паметни пробиви в Европа.

За Стойчо Стоев и Георги Дерменджиев няма тайни, когато става дума за тяхната работа. Дружно изведоха Лудогорец до върха, а в последствие единият замени другия начело на разградските орли. Ред е да застанат един срещу друг в още една интригуваща битка. Но преди да приключим темата за силната връзка помежду им, се сещаме са още едно нещо. Като дует те бяха начело на шампионите при последната им домакинска загуба в А група срещу Левски, на 7 декември 2014 година.

Изненада в синьо тогава, а дали се задава още една?

„Беше доста отдавна, минаха две години от тогава, спомням си, че загубихме. А с какво можем да изненадаме Лудогорец? С много неща, но се срещат два отбора, които се опитват да играят добър футбол“, сподели Стойчо Стоев.

Чуждестранният отенък става все по-силен в съперничеството между претендентите за титлата. Желанието за повече българи в стартовите състави е налице, но като цел е по-скоро далечна перспектива.

„Много се нарушиха работите в школите. Нека отборите да бъдат добри, за да може и подрастващите, които идват отдолу да бъдат по-добра класа, за да могат да влязат да играят като титуляри“, сподели Дермеджиев.

По същата тема Стойчо Стоев има сходни виждания: „Ако бъде съставен от 11 българи, това ще бъде, за съжаление, във времето. Това е истината.“

Последните мачове между Лудогорец и Левски се превърнаха в здрави битки. Тази в София приключи след 100 минути без победител.

Левски извървя дълъг път от първото гостуване в Разград досега, а шампионите и тази зима устояха на изкушението да привлекат нови играчи.

За финал, дадохме възможност на всеки от двамата да довърши изречението: „Силно начало на пролетта ще ни донесе...“

Какво отговориха Стойчо Стоев и Георги Дерменджиев, можете да видите във видео репортажа, а дали думите им се превръщат в реалност, ще научим след мача, който можете да гледате по Diema Sport 2. Дербито на 21-я кръг между Левски и Лудогорец в Разград е в неделя, 21-и февруари от 15.30 часа, като ще можете да го следите в Gong.bg, на онлайн платформата Gong Play и по Дарик радио.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS