Най-голямата фенска организация в ЦСКА Animals излезе с позиция относно последните събития около "червените".

Ето какво написаха от Animals:

Армейци,

През последните седмици нашия любим отбор ЦСКА отново стана арена на нечисти и задкулисни схеми, които имат една основна цел – да сеят раздори и да разединят червената общност.

В момент, в който ЦСКА подготвя триумфалното си завръщане в елита на българския футбол, шепа платени провокатори изпълняват пъклено и злодейски поръчка от своите кукловоди – да осуетят намерението на Гриша Ганчев да възроди любимия ни отбор. Наглите и подмолни виртуални операции и дезинформации се осъществяват само 2 месеца след един от великите моменти в историята на ЦСКА – завоюването на купата на България от момчетата на Христо Янев, наказани административно да ритат топка по селските поляни във „В” група.

Възраждането на ЦСКА от Гриша Ганчев и лудия и изпълнен с положителни емоции сезон във „В” група, завършил със спечелената купа на България пред 40 000 армейци, сериозно е уплашил враговете на ЦСКА, които предприеха отчаяни ходове за дестабилизиране и разединение сред нас.

Като основно действащо лице на „тото оздравителите” действа г-жа Дора Милева, която ОЧЕИЗВАЖДАЩО работи срещу интересите на милионите фенове на ЦСКА. Как иначе да си обясним бутафорната тренировка на събрани в последния момент деца от школата ни на стадион „Българска армия” два дни след поставянето на чимовете на терена? Всеки, който не е бягал от часовете по физическо възпитание е наясно, че целта на Дора Милева и нейните поръчители бе да се стигне до напрежение между привържениците. Защото тренировката на събраните в последния момент и заключени в хотелски стаи юноши, представляваше 10 обиколки на пистата. Г-жа синдикът даже не знаеше къде са съблекалните и откъде се влиза на стадиона, но за сметка на това намери начин да се ожали, че била псувана и заплашвана. Категорично заявяваме, че нито един представител на „Анималс” не е отправял заплахи към пристрастния и богато заплатен синдик.

Сега се прави нов опит за провокация – Дора Милева, която получава заплата от ЦСКА, която надвишава даже депутатските възнаграждения, пробва да осуети представянето на нашия тим срещу „Удинезе”.

Тук е мястото да призовем всички наши братя армейци да присъстват на мача с „Удинезе”, за да се види ясно каква е реалната воля на цесекарите за бъдещето на любимия отбор.
За съжаление, в хибридната война, която се води срещу ЦСКА, се включи и издържаната от данъкоплатците обществена телевизия БНТ. В предаването „Още от деня” с водещ Димитър Цонев е проведена анкета, за която 99% от привържениците на ЦСКА даже не са разбрали. Въпросната анкета обаче е давана за пример пред спортния министър Красен Кралев каква била волята на цесекарите.

Това ни изпълва с подозрение, че във войната срещу ЦСКА са впрегнати и обществени медии, които би трябвало да служат на българския народ, а не на частни и корпоративни интереси. Без да познаваме лично Димитър Цонев, ще припомним публично известния факт, че той е кумувал на сватбата на генералният директор на БНТ Вяра Анкова с бившия президент на „Левски” Томас Лафчис. Горчивият опит от родната действителност ни е показал, че в България случайни съвпадения няма.

Призоваваме министър Красен Кралев да намери време и най-после да разреши въпроса с дома на милионите привърженици на ЦСКА – стадион „Българска армия”. Нека г-н Кралев заповяда на мача на ЦСКА с „Удинезе”, за да се убеди с очите си каква е обективната картина и колко автентична е приеманата за меродавна от него и екипа му виртуална анкета с 50 гласували трола.

Ще си позволим да отправим и едно предложение към „тото оздравителите” и техния официален глашатай и букмейкър Димитър Ангелов – Дучето – нека организират приятелски мач на формацията на Адалберт Зафиров в друг ден от контролата на нашия ЦСКА с Удизене на стадион „Българска армия”, за да се види реално и безпристрастно какво е мнението на привържениците. Защото заради петима платени и криещи лицата си зад популистки транспаранти „моралисти” страдат милиони фенове на ЦСКА!

Очакваме всички фенове на ЦСКА на 23-ти юли на стадион Българска Армия за контролата с Удинезе САМО ЦСКА !