Левски постигна най-убедителната си победа този сезон. "Сините" смачкаха с 5:1 Черно море в мач, в който демонстрираха настроение и хубав футбол. Това беше четвърта победа за столичани над този съперник този сезон. 

Героят беше Венци Христов. Нападателят реализира хеттрик и вече събра 7 гола на сметката си от началото на пролетния дял. Първото попадение в мача пък беше на Божидар Краев, а последното на Мигел Бедоя. Единственото попадение за "моряците", което беше и изравнително в началото, беше дело на Даниел Георгиев, но това беше единственото хубаво за тях. 

Така левскарите си върнаха по най-убедителния начин за загубата от този съперник на финала за Купата, когато треньорът на варненци Никола Спасов беше наречен "Адмирал" от феновете. Но сега недоволството им срещу него е огромно. 

Двата тима изиграха страхотна първа част, а още от началните минути си личеше кой ще диктува събитията на терена. "Сините" започнаха много активно и имаха шанс да открият Венци Христов, но ударът му беше спасен от Китанов. 

Но все пак домакините стигнаха до преднина още в 8-та минута. Тогава Георги Костадинов изведе страхотно Божидар Краев зад защитата, той с прекрасен техничен удар под плонжа на вратаря мушна топката в мрежата за 1:0. 

Последва още един шанс за левскарите да поведат, но в 10-та минута Венци Христов пропусна. В тези минути гостите действаха на контри и при една от тях успяха да изравнят резултата. Това се случи още в 12-та минута. 

Тогава при един бърз пробив на Даниел Георгиев, топката беше разпределена от Матиа Курьор към Тодор Паланков на левия фланг. От там халфът центрира успоредно на голлинията и непокритият Георгиев на почти празна врата отбеляза за 1:1. 

След тази ситуация на терена имаше само един отбор до почивката. "Сините" играха много комбинативно и доста често излизаха на голови ситуации. Франсис Нар с глава, Венци Христов и Мигел Бедоя обаче редуваха пропуск след пропуск. В 31-та минута Нар стреля много хубаво след заучено положение от пряк свободен удар, но Китанов улови. 

И все пак тази упоритост и този натиск нямаше как да не донесат втори гол. Това се случи в 34-та минута. Тогава Мигел Бедоя центрира перфектно от пряк свободен удар, силно фалцираната топка беше отклонена съвсем леко с крак от Венци Христов и направи безпомощен Китанов - 2:1. 

До почивката Черно море не направи почти нищо смислено, а домакините имаха доста шансове и за трети гол. В последния момент обаче или ударите им не намираха целта, или защитата и вратарят се справяха. 

В продължението на първата част и Бедоя можеше да се разпише, когато беше изведен сам срещу Китанов, но в последния момент Траянов изби от краката му. Така почивката дойде при гол аванс на "сините". 

И след нея столичани бяха доста по-активни и имаха доста ранни шансове да вкарат трето попадение. Но пропуск след пропуск редуваха Мигел Бедоя, Божидар Краев и Франсис Нар. Особено ганаецът пропиля страхотни възможности в началото. 

Най-чистото положение за гостите беше в 54-та минута, когато влезлият като резерва Бакари свали с глава към Матиа Курьор, но неговият удар от дистанция мина на сантиметри встрани от вратата. 

Но надмощието на "сините" беше подчертано и просто си личеше, че играта с настроение на домакините няма как да не доведе и до трети гол. Той падна в 68-та минута. Тогава Мигел Бедоя центрира от фаул, Венци Христов беше оставен сам в наказателното поле, което е непростимо спрямо централен нападател при статична ситуация, таранът стреля с глава в далечния ъгъл на Китанов и направи 3:1. 

Иначе преди това имаше и редица пропуски на левскарите, а при един от тях Роман Прохазка не можа да стигне топката на празна врата и в последния момент защитник изчисти в корнер. Всички тези моменти показваха за кого е надмощието и затова заслужено преднината на Левски набъбна. 

След това "сините" заиграха с настроение, а противникът рухна. И затова съвсем логично се стигна до преднина за 4:1, а Венци Христов оформи хеттрика си. Това стана в 75-та минута, когато Георги Костадинов проби и го намери пред наказателното поле, а таранът с мощен шут от 18 метра прати топката в мрежата за 4:1. 

Забавлението за домакините се увенча и с пети гол в мрежата на Китанов в 86-та минута. Тогава Костадинов пусна третата си асистенция, за да изведе Бедоя зад защитата и испанецът с хладнокръвен изстрел преодоля Китанов за 5:1. 

В крайна сметка, Левски заслужено изкова разгромен успех над Морето, след като до края мачът се доиграваше. А това 1:5 беше най-малкото, с което варненци се отърваха, въпреки опитите си в края да намали този резултат. 

Така с този успех "сините" на практика си гарантираха втората позиция и отложиха празненствата за титлата в Разград. Черно море пък окончателно се отказа от претенции за Европа и само ще доиграва сезона. 

Ето и стартовите единадесеторки на двата тима: 

Левски: Боян Йоргачевич, Веселин Минев, Максимилиан Карнер, Георги Костадинов, Александър Др. Александров, Александър Ем. Александров, Франсис Нар, Мигел Бедоя, Роман Прохазка, Божидар Краев, Венцислав Христов;

Резерви: Александър Любенов, Мики Орачев, Джереми Де Ноойер, Борислав Цонев, Радослав Цонев, Джъстин Менголо, Бабатунде Адениджи;

Черно море: Георги Китанов, Михаил Венков, Борислав Стойчев, Траян Траянов, Пламен Николов, Педро Еуженио, Даниел Георгиев, Тодор Паланков, Георги Илиев, Марк Клок, Матиа Курьор;

Резерви: Александър Чанович, Мамуту Кулибали, Стенио, Симеон Райков, Владислав Романов, Бакари, Андреас Васев.