Първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков обяви специално за Нова Телевизия, че санкциите за Литекс ще бъдат съобразени с правилника на футболната централа и няма да се правят компромиси. Според него, в книжата ясно е описано какво трябва да се направи. 

Ловчанлии напуснаха терена в събота в мача с Левски на "Герена". Вероятността да бъдат извадени от групата за това скандално провинение е огромна. Решението ще бъде взето от Дисциплинарната комисия в сряда на обяд. 

"Не съм гледал мача за голямо съжаление. Но след като е факт случилото се, аз няма какво да давам интервюта, защото си има правилник. Има си наредби, вие сте ги чели, има къде да се проверят, ако някой се интересува." 

"Има си Дисциплинарна комисия, която ще вземе решение. Затова няма какво президентът и вицепрезидентът да дават изявление. Всеки, който си е поел някакъв такъв път, трябва да си върви по него." 

"Дисциплинарният правилник е категоричен, ние ще го следваме, това мога да кажа. Няма значение, че е Литекс, правилникът е еднакъв за всички и важи за всички с еднаква сила", сподели Лечков пред Нова Телевизия.