Цели 16 гола в 4 мача - това предложи междинният 33-и кръг в А група, след който голямата новина е шампионската титла на Лудогорец.

Тя дойде, благодарение на Локо Пловдив, който сътвори знаменит обрат на "Герена" за 3:2 срещу Левски. В последствие разградчани отбелязаха успеха си с разгром над Пирин. Голово шоу имаше и в Монтана, а Пловдив Берое постигна важна победа в борбата за евротурнирите.

Левски - Локомотив Пловдив 2:3

Левски допусна доста наивна загуба, която бе първа за отбора на "Георги Аспарухов" през този сезон. Нищо не предвещаваше поражението, след като голове на Венци Христов и Мигел Бедоя в 16-а и 17-а минути донесоха комфортен аванс.

"Сините" можеха да водят и в повече, но в началото на втората част нелеп автогол на Веселин Минев върна Локомотив в мача. Мартин Камбуров изравни в 65-ата минута, а в самия край на двубоя Бирсент Карагерен донесе победата за "смърфовете", които запазиха надежди за място в Европа. За тяхно съжаление тежка контузия получи португалецът Пауло Серджо.

Играч на мача: Венцислав Христов

Отзиви след двубоя:
Илиан Илиев след победата: Не сме готови за Европа
Стойчо Стоев: Другата седмица ще коментирам бъдещето си
Венци Христов: Спечелен мач загубихме, автоголът повлия
Камбуров: Тази пролет правя чудеса

 

Лудогорец - Пирин 4:1

Ден, след като станаха официално шампиони на България за рекорден пети път, играчите на Лудогорец се позабавляваха за лесен успех с 4:1 над Пирин. Триото румънци Андрей Препелица, Клаудиу Кешеру и Козмин Моци реализираха за 3:0, а Вандерсон добави четвърти гол преди почивката. Даниел Генов оформи крайното 4:1.

Преди двубоя Кирил Домусчиев лично поздрави футболистите за постигнатия успех.

Играч на мача: Клаудиу Кешеру

Отзиви след двубоя:
Шенсой се усъмни в сериозността на Черно море и захапа Лудогорец
Дерменджиев: Просто върнах стила в Лудогорец и се получи
Кешеру: Важна е титлата, а не голмайсторският приз

 

Ботев - Берое 0:1

Берое превзе Пловдив след минимален успех с 1:0 на Коматево. Единственият гол в двубоя падна в 83-ата минута и бе дело на Атанас Зехиров. Така Берое взе ценни три точки в борбата със Славия и Локомотив Пловдив за място в Лига Европа. 

Националният селекционер Ивайло Петев присъства на мача.

Успехът на Берое над Ботев в СНИМКИ

Играч на мача: Атанас Зехиров

Отзиви след двубоя:
Костов: Неделев и Васев отпаднаха физически и загубихме
Липенски с нов хит: Смените във футбола са като пъпеша
Атанас Зехиров: Извадихме късмет при гола

 

Монтана - Черно море 3:2

Кръгът започна с атрактивен мач в Монтана, в който финалистът за Купата и Черно море си отбелязаха пет гола. Домакините излизаха напред в резултата на два пъти чрез Иван Коконов и Иван Стоянов като "моряците" успяваха да изравнят чрез Симеон Райков и Матиас Курьор от дузпа. В добавеното време обаче Атанас Илиев донесе победата за Монтана, която е много важна за тима в борбата за директно оцеляване. Успехът бе първи за тима на Емил Велев у дома през полусезона, както и първи от 7 месеца насам.

Зрелището между Монтана и Черно море в СНИМКИ
Сезонът за Тодор Паланков приключи

Играч на мача: Иван Коконов

Отзиви след двубоя:
Емил Велев: Крайно време беше
Никола Спасов: Играчите ми явно не искаха толкова успеха
Иван Коконов: Шансовете ни за оставане в А група са реални