Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев остана доволен от показаното от неговите момчета в шампионския мач с Пирин, спечелен с 4:1 в Разград. Те направиха много силна първа част, а през втората намалиха оборотите и това беше отчетено от специалиста. 

"Доволен съм от видяното, доволен съм и от резултата, и от играта. След почивката ни куцаше последното подаване и ударът. Всеки искаше да вкара гол и затова така се получи. Но контролът върху играта и топката беше изцяло за нас." 

"Но това е нормално, защото сме в края на първенството. Исках да държим малко повече топката, за да караме противника да бяга повече. Получи ни се, определено", сподели Дерменджиев пред Diema Sport 2 и после разкри каква е била рецептата му да върне успехите при "орлите". 

"Аз винаги съм казвал, че всички в Лудогорец могат да заместят всеки и да играят независимо от мача. Някои играчи излизат от контузии, Препелица доскоро игра по-малко време. Но виждате, че ние изграждаме един стил, на който му трябва още малко." 

"Аз просто съм от началото тук и много добре познавам отбора и стила. Тези футболисти са за този стил. Промени се само това, че те почувстваха разликата и нищо повече", сподели още Дерменджиев. 

Той говори и за това, каква е целта пред отбора в следващия сезон. Надеждите са за нов пробив в групите на Шампионската лига. Според него обаче ще е трудно заради затруднената лятна подготовка.

"Наша мечта е да влезем в групите на Шампионската лига. трябва да имаме шанс в жребия. Лятото ще е трудно за подготовка заради националния отбор и подготовката му в Япония, имаме трима румънци на Европейското."

"Ще ни е трудно за подготовка, но ще сме подготвени и чакаме жребия. Ще преценим кога да ги освободим румънците, националния им отбор ги искат възможно най-рано, ще направим всичко възможно да им го предоставим", сподели Дерменджиев и коментира предстоящата селекция на тима. 

"Имаме достатъчно футболисти, не ни трябват много играчи - един или двама. Работим, но нямаме конкретни неща, но докато завърши първенството, вече ще имаме повече яснота", завърши Дерменджиев.