Отборът на Левски гостува на Пирин в двубой от 34-я кръг на А група, който е и последен за старши треньора Стойчо Стоев. Наставникът се разделя със „сините“ и ще бъде сменен от Люпко Петрович, но ще изведе отбора за последен път за гостуването в Благоевград.

Мачът е от 20.30 часа и можете да го следите в Gong.bg, както и да го гледате в Gong Play и по телевизия Diema Sport 2, а също и да го слушате по Дарик радио.

„Сините“ са втори във временното класиране в А група с 53 точки, на 6 пред третия Берое, а Пирин е осми с 23 точки. Благоевградчани продължават битката с последния Монтана, който има 21 точки за позицията, която ще запази директно мястото им в елита и за догодина.

Тимът на Монтана в събота загуба от Локомотив Пловдив с 0:2, а в лагера на Пирин се заканват да направят всичко възможно да разочароват Левски в Благоевград.

„Сините“ обаче имат допълнителна мотивация, именно заради треньорската смяна в клуба.

Стойчо Стоев

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Ето кои играчи избра Стойчо Стоев за последния си мач като треньор на Левски:

Боян Йоргачевич, Александър Любенов, Александър Александров, Сашо Александров, Галин Ташев, Веселин Минев, Роман Прохазка, Георги Костадинов, Джереми Де Ноойер, Радослав Цонев, Мехди Бурабия, Франсис Нар, Джъстин Менголо, Мигел Бедоя, Божидар Краев, Борислав Цонев, Венцислав Христов, Бабатунде Адениджи.

Старши треньорът на пиринци Наджи Шенсой бе категоричен в навечерието на двубоя, че с помощта на публиката в Благоевград, „зелените“ трябва да вземат първата победа у дома за сезона.

“Имаме по-големи шансове да не играем бараж, защото играем два мача в къщи. Ако спечелим срещу Левски, на 90% няма да играем бараж“, смята Наджи Шенсой.

Последният мач от 34-я кръг е между Славия и Лудогорец в понеделник от 18 часа.