Левски и Лудогорец не излъчиха победител в яката битка за върха на "А" група. На претъпкания "Герена" двата тима стигнаха само до 1:1, но определено могат да съжаляват, че не взеха победата. 

"Сините" откриха чрез Живко Миланов преди почивката с малко куриозен гол, но след нея Клаудиу Кешеру изравни. Разградчани направиха много фрапантни пропуски, някои от които на празна врата, но до втори гол не стигнаха и в крайна сметка хиксът беше резултатът, при който големите съперници се оттеглиха след края на мача. 

Първата част предложи много битка и малко положения, поне в началото. Първите 30 минути преминаха предимно в битка около средата на терена, а двата тима се бяха захапали здраво и гледаха да не допускат грешки. 

В началото се наложи и принудителна смяна в екипа на разградчани, като още в 8-та минута младокът Венцислав Керчев излезе. Той беше играчът под 21 години, който задължително трябваше да започне мача за шампионите. 

Първата опасност в този мач стана факт след 33 минути игра. Тогава капитанът на Левски Веско Минев получи една топка на около 25 метра от голлинията на съперника и стреля мощно, но вратарят Милан Борян изби. 

Две минути след това гостите отвърнаха. Тогава след центриране на Натанаел от левия фланг, защитата на Левски проспа включването на Сисиньо на далечната греда и бразилецът овладя, но се оплете и стреля в аут, останал сам срещу вратаря. 

При следващата опасна ситуация падна и първият гол в мача. В 39-та минута Живко Миланов опита да центрира от десния фланг, но фалцира толкова силно топката, че никой не успя да я засече. Вратарят Милан Борян я изгледа безпомощно, въпреки че трябваше да се намеси и тя се чукна в лявата греда, за да се оплете после в мрежата му за 1:0. 

Играчите на Лудогорец реагираха и още преди почивката можеха да изравнят. В 45-та минута Вандерсон центрира опасно, Боян Йоргачевич не се намеси добре и боксира топката към непокрития Марселиньо. Бразилецът обаче нескопосано отигра с коляно, въпреки че беше сам срещу вратата и прати топката в аут. Така Левски се оттегли с гол преднина на почивката. 

След подновяването на играта гостите започнаха по-активно. Мачът всъщност се поднови на два пъти, като вторият път беше след 5-минутно прекъсване заради пирошоуто на публиката на домакините. 

Гостите продължиха да атакуват и след подновяването на играта, като няколко техни контри не се увенчаха с гол. Така се стигна до 60-та минута, когато Божидар Краев фаулира Вандерсон пред наказателното поле и позволи да се стигне до пряк свободен удар пред Йоргачевич. 

Тогава след заучено положение Клаудиу Кешеру стреля мощно в горния десен ъгъл на вратата, сръбският страж не се намеси и топката се оплете в мрежата му за 1:1. Веднага след това левскарите имаха два шанса да си върнат преднината, но първо Прохазка, а после Умар Диаби с глава не можаха да засекат топката във вратата. 

Но след изравняването разградчани бяха по-активният тим, но не се възползваха от това. При една грешка на Аймен Белаид в 69-та минута обаче Кешеру можеше пак да вкара, но в последния момент Боян Йоргачевич излезе на 5 метра пред вратата си, за да изчисти в тъч. 

Но това не беше всичко от фрапантните пропуски на Лудогорец. В 75-та минута Марселиньо изведе Вандерсон сам срещу вратаря, бразилецът преодоля Йоргачевич и когато трябваше просто да вкара в опразнената мрежа, той прати топката в аут. 

След това играта се поизравни, но левскарите така и не стигнаха до опасност пред Борян. Разградчани бяха по-опасни, но в крайна сметка и те не бяха особено акуратни при създаването на сериозните положения. 

Въпреки това, при няколко техни набега, защитата на "сините" се позасуети, но в крайна сметка Белаид на три пъти се намеси подобаващо, а веднъж и Макс Карнер. В 10-минутното продължение на мача също нямаше сериозни опасности, ако изключим един удар с глава на Мигел Бедоя в 99-та минута. 

Така двата тима се оттеглиха при равенство, което остави домакините на върха. Левски има равен актив с втория Литекс - по 22 точки, но има по-добри резултати от преките мачове. Лудогорец остава трети, но е на точка от върха. 

Левски: Боян Йоргачевич, Веселин Минев, Георги Костадинов, Аймен Белаид, Максимилиан Карнер, Живко Миланов, Владимир Гаджев, Роман Прохазка, Божидар Краев, Джереми Де Ноойер, Умар Диаби;

Резерви: Александър Любенов, Мики Орачев, Мигел Бедоя, Радослав Цонев, Денис Махмудов, Атанас Курдов, Линел Китамбала;

Лудогорец: Милан Борян, Витиня, Венцислав Керчев, Козмин Моци, Йордан Минев, Светослав Дяков, Вандерсон, Андрей Препелица, Сисиньо, Марселиньо, Клаудиу Кешеру;

Резерви: Владислав Стоянов, Александър Василев, Абел Анисе, Лукас Саша, Натанаел, Джоди Лукоки, Михаил Александров