Отборът на ЦСКА допусна втора поредна загуба на лагера си в Австрия. "Червените" загубиха с 0:3 от Динамо Киев в интересна среща. Попаденията за киевския тим паднаха през втората част, след като точни бяха Дерлис Гонзалес в 47-ата минута, Сидорчук в 58-ата минута и Ярмоленко в 76-ата минута на двубоя.

ЦСКА започна добре двубоя и още в 11-ата минута Галчев опита да изведе Десподов в голова атака, но вратарят на Динамо Киев Шовковски излезе и се справи със ситуацията. Малко по-късно Боялски стреля опасно към Господинов, но той се справи. До почивката Десподов, Виана и Маламов имаха възможности пред вратата на Динамо, но гол не падна.

Още в 47-ата минута Гонзлес откри резултата за Динамо, а грешките в "червения" тим зачестиха. Това доведе до нови две попадения във вратата на Господинов и след головете на Сидорчук и Ярмоленко беше фиксиран крайния резултат -3:0. 

За тима на Христо Янев дебют направи новото попълнение Симао дошъл от португалския Арука.

Как се разви мачът минута по минута

Ето и стартовия състав на ЦСКА: Господинов, Стойчо Атанасов, Чорбаджийски, Рафа Перес, Марин, Малинов, Галчев, Арсенио, Диго Виана, Десподов, Маламов 

Това беше третата проверка на тима, воден от Христо Янев, на австрийска земя. Преди това съставът победи Легия с 1:0, но загуби от ФК Краснодар с 2:5.

Преди да замине за подготвителния лагер „червените“ изиграха една контролна среща и у нас, в която претърпяха поражение с 0:1 от Спартак Плевен.

От щаба на Христо Янев са планирали още два приятелски двубоя, не по-малко вълнуващи – на 14 юли ЦСКА среща Интер, а на 23 юли Удинезе.