Премиерът на България Бойко Борисов присъства на откриването на нов тренировъчен терен на Локомотив София, а след това говори, както по спортни, така и по политически теми. Борисов взе отношение по горещата тема с ЦСКА.

„Не се бъркам във футбола на теми, които не ме касаят. Винаги, когато има разделение, ме притеснява. Феновете на ЦСКА искаха да играят в А група. Факт е, че сега има две дружества, които могат да играят където си искат. Въпросът е само в сърцата на ЦСКА, да се срещнат и да се прегърнат. Какво мога да направя повече аз по този въпрос?“

На въпрос: "Автентичното ЦСКА ви писа писмо последно?", Борисов отговори: „Те ми пишат писма всеки ден. Това, което взе Купата на България кое ЦСКА е? Автентичното. Тогава си спомням, че гледах мача по телевизията и седеше Гриша Ганчев. Нямаше никой от тези, които ми писаха писмата. Кое е автентичното тогава? На Гриша Ганчев публиката му ръкопляскаше и го кандидатираше за президент. И сега той има право да играе в А група. Не ми задавайте казуси, които не са мои. Цесекарите да се съберат и да решат какво искат.“ „Държавата или в случая Футболният съюз мисля, че правилно взеха решение да им дадат възможност на самите цесекари да изберат каквото искат. Чувах приказки, че държавата им пречи, че не знам кой им пречи. Всъщност се оказа, че враждата между Божков и Ганчев е такава, че разделя ЦСКА. Никой друг.“

„Базата? Какво да ви кажа. На стадиона на ЦСКА трябва да играе ЦСКА. Да се разберат цесекарите. Кой да им е арбитър?“, заяви Бойко Борисов.

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.