Берое победи у дома си Пирин с 3:1 във втория мач от 21-ия кръг на „А“ група. С трите си гола старозагорци взеха три точки, събраха общо 33, но излязоха поне временно на второто място в класирането след мача, в който публиката им почете славния номер 3 Трифон Иванов в третата минута.

Попаденията за старозагорци вкараха Венци Василев, Неманя Милисавлевич и Исмаил Иса. За временното 1:1 на полувремето пък се разписа Даниел Младенов за пиринци.

Мачът бе бърз, двуостър и с много положения и пред двете врати, но по-опитният, а вероятно и малко по-класният тим на Берое взе своето в крайна сметка.

Публиката в Стара Загора уважи по най-добрия начин паметта на големия Трифон Иванов. В третата минута всички на трибуните се вдигнаха и с аплодисменти и транспаранти уважиха незабравимия ни защитник.

Берое не се бави много да установи натиск и скоро го материализира. В 10-ата минута след изпълнение на корнер най-високо скочи Венци Василев и с глава вкара за 1:0, като топката леко докосна и главата на Мартин Тошев от Пирин.

Старозагорци владееха инициативата, но рязко бяха съсечени от голова атака на „орлетата“. Антон Костадинов центрира отдясно от ждроб, а пред вратата новото попълнение Даниел Младенов бе готов да засече топката и го направи за 1:1 в 24-ата минута.

В 30-ата минута добра атака на домакините завърши с удар от удобна позиция на Игор Джоман, но вратарят на Пирин Красимир Костов се прояви чудесно и спаси.

Пирин започна да се чувства удобно на мокрия от дъжда терен. В 41-ата минута опасен удар на Сандански от фаул намери напречната греда, а и вратарят Макенджиев леко докосна топката, за да излезе тя в корнер.

Берое логично опита натиск в началото на второто полувреме, но по традиция старозагорският тим не се чувства удобно, когато трябва да прави играта.

В 55-ата минута обаче Милисавлевич намери път към мрежата на Пирин и вкара великолепен гол. Той си намести топката на левачката и от двайсетина метра я прати в горния десен ъгъл за 2:1.

„Орлетата“ обаче не се отказаха, но се изложиха и на опасни контри. След добра атака за Пирин в 57-ата минута се стигна до контра за Берое. Вратарят Костов излезе напред и загуби топката, а почти от центъра Елиаш не успя да намери вратата в 65-ата минута. 

Рискът на Пирин не се оправда. В 79-ата минута при центрирана от Георги Божилов топка вратарят Костов се намеси много неубедително и Исмаил Иса търкулна топката в опразнената му врата за 3:1.

Благоевградчани до края опитваха да вкарат нов гол, но Младенов и Тошев направиха пропуски. Така мачът приключи 3:1 за Берое.

Берое се изкачи на третото място с 33 точки, докато е Пирин е на предпоследното осмо с 15 пункта.

БЕРОЕ – ПИРИН 3:1

1:0 Венцислав Василев 10

1:1 Даниел Младенов 24

2:1 Неманя Милисавлевич 55

3:1 Исмаил Иса 79

БЕРОЕ: Благой Макенджиев, Веселин Пенев, Иво Иванов, Венцислав Василев, Атанас Зехиров, Елиаш, Игор Джоман, Стивън Петков /46-Исмаил Иса/, Георги Андонов /71-Георги Божилов/, Неманя Милисавлевич, Спас Делев /Михаил Михайлов, Владимир Зафиров, Станислав Костов, Исмаил Иса, Георги Божилов, Том, Бенджамин Морел/ Старши треньор – Петър Хубчев

ПИРИН: Красимир костов, Александър Башлиев, Румен Сандев, Емил Виячки, Александър Дюлгеров, Янко Сандански, Стилиян Николов /60-Тони Тасев/, Антон Костадинов /70-Костадин Дяков/, Даниел Младенов, Даниел Генов, Мартин Тошев /Мартин Минев, Илия Карапетров, Юлиан Попев, Тони Тасев, Костадин Дяков, Димитър Благов, Венцислав Бенгюзов/ Старши треньор – Наджи Шенсой.