Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков беше представителят на "сините" на срещата за новия формат на първенството. Той беше единственият, който се спря пред медиите от хората от клубовете.

На тази среща имаше и двама представители на ЦСКА - синдикът Дора Милева, както и членът на борда на директорите на ФК ЦСКА Милко Георгиев. Те обаче отказаха коментари, а самият Баждеков не беше много словоохотлив по темата за "червените". Той твърди, че е загубил бройката на дружествата, които се наричат "ЦСКА".

"Записваше си госпожата (бел. авт. Дора Милева), господин Георгиев взимаше отношение. Тук идеите бяха да се обобщи мнението на повече хора, на повече клубове, каква форма на първенство би била най-интересна и удачна."

"Не ме питайте за неща, за които не съм в течение в момента. Аз се обърках колко ЦСКА има в момента, така че не знам за кой ЦСКА ме питате. Никой не е питал, кой иска или не иска ЦСКА", сподели Баждеков и добави какъв според него е вариантът за участие в елита.

"Стига да се спазят всичките изисквания, нека да бъдат толкова клубовете, колкото издържат на изискванията и на законите, които действат. Конкретни клубове, пък най-малко – ЦСКА, не сме коментирали."

"Питате ме неща, за които не съм в течение, и които не знам как изобщо може да се случат. Дали могат да се случат. Според мен – не могат", завърши Баждеков по темата за "червените". Той коментира и какво се е разисквало като формат на първенството на тази среща.

"Случи се, че разискваме едни варианти, които, ако се получи някаква бройка на лицензирани клубове, коя да е най-близката схема, по която да се търси реално вариант да бъде формирано първенството."

"Така че за момента се развиват някакви варианти на евентуална схема на първенството – с плейофи, без плейофи, групи, на първа шестица, втора осмица, или обратното… За момента се подготвя някакъв вариант, който да бъде реално обсъждан на 7 юни, доколкото разбрах. По мое впечатление, обсъждаше се вариант за 12 отбора. Така се фиксира бройката, в случай, че вземат 12 отбора лиценз", сподели Баждеков и после сподели какви са притесненията му за формата.

"Всичко е удачно, стига да се прояви и да се засили интересът към първенството. Въпросът е, че времето за момента е много скъсено и не виждам как практически ще стане, имайки предвид и констатациите на работната група, че има доста неизяснени въпроси по лицензирането, и най-вече в частта "Инфраструктура". Къде ще се играят мачовете, колко стадиона ще получат лиценз. За мен има много въпросителни дали това ще се реализира практически", сподели още Баждеков.