Защитникът Ангел Грънчов напусна ЦСКА. Той обяви защо се е стигнало до това негово решение и от какво е продиктувана раздялата с родния му клуб. Той даде интервю за "Дарик радио", в което изложи мотивите си. 

"Това е лично мое решение да напусна. Проведох разговори с треньора и с шефовете и просто имам принципи, чувства и стигнах сам до извода, че трябва да си тръгна", сподели Грънчов. 

"Конкуренцията е нещо хубаво в един отбор, тя не ме притеснява по никакъв начин. Отношението към мен не е било по-различно от това към всички останали. Просто стеклите се обстоятелства в отбора, в клуба и всичко взето накуп, както и след някои треньорски решения, просто реших, че не трябва да съм част от този клуб." 

"Нещата са комплексни, сливането на двата отбора, всички тези събития и общо взето нещата са много и повечето от тях ще си ги спестя за себе си", добави централният защитник. 

"Реално в момента има едно ЦСКА и то е в несъстоятелност. Ако мога да дам такъв пример: аз съм от Елин Пелин и отборът там се казва Левски. Все едно Левски Елин Пелин да сложи екипите на клуба от столицата и да претендира, че е Левски. Всеки има различно разбиране, но за мен не е правилно", сподели още Грънчов.

"Да, ако бъдат изкупени всички активи и пасиви и т.н. и се слеят двете дружества, да, това е ЦСКА, защото сме били свидетели на много сливания през годините. В крайна сметка не е най-важното кое е дружеството и т.н., важното е кой е отборът с червени екипи и играе на "Армията" - това всъщност е ЦСКА. Получи се едно разделение сред феновете и сред обществеността, за мен това нещо е неправилно", заяви още бранителят. 

"За мен има един-единствен ЦСКА, няма досегашен, стар и нов ЦСКА. Аз винаги бих играл за този отбор и навсякъде и мисля, че миналата година се доказа това. Нека видим как ще се развият нещата и какво ще се случи", завърши Грънчов.