Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов обяви преди заминаването на отбора за Кипър, че е бил подготвен за ударите по „армейския” клуб. „Аз знаех това още преди началото на шампионата, знам каква организация се направи за да се атакува ЦСКА,” коментира наставникът наказанието, наложено на „червените” от Дисциплинарната комисия към БФС. „Не мисля, че тези решения могат да спрат нашия устрем към титлата. Знам, че нашите противници имат изключително силни лобита във всички комисии, а ние нямаме лобита във Футболния съюз. Знаем, че за в бъдеще, атаката към ЦСКА ще се засилва,” допълни Младенов и помоли въпросите дали клубът ще обжалва санкциите да бъдат отправяни към шефовете.

Дисципът наказа ЦСКА да играе два мача без публика и наложи на клуба глоби на обща стойност 40500 лева, заради издигнатите от страна на публиката на ЦСКА дискриминационни лозунги и заради хвърлен от червените фенове предмет, който е ударил полицай.

Относно предстоящият двубой за Купата на УЕФА срещу Омония, Младенов заяви: „Както аз, така и играчите заминаваме с настроение, надяваме се да постигнем добър турнирен резултат. Противникът е сериозен и ние ще подходим сериозно, както във всички останали мачове, надявам се все пак на положителен резултат.”

„Гледахме два мача на съперника, оценявам го като добър и балансиран отбор. Имат идентична схема на игра с нашата,” добави специалистът.

Зе Руи и Хосе Гарсес, които имаха проблеми с картотеките си, са в групата на ЦСКА и отпътуваха с отбора към Кипър, както и контузеният Маркиньос.