Членът на Управителния съвет на ЦСКА Емил Костадинов заяви, след като научи решенията на Дисциплинарната комисия, че ще иска разпускане на този орган на БФС.

Шефът на „червените” не успя да скрие недоволството си от наказанието, което получиха „армейците” - два мача без публика и глоби на обща стойност 40 500 лева.

„Ще поискам още следващата седмица в Изпълкома тази комисия да бъде разпусната. Ще обжалваме решението, като се надявам, че в Апелативната комисия ще погледнат тълковния речник и ще разберат, че не е имало расистки плакати на стадиона”, заяви пред Ринг ТВ Емил Костадинов.

Той обаче призна за хулиганските прояви по време на двубоя от първия кръг на А група срещу Литекс.

„Трябваше да понесем някакво наказание, но съм озадачен от тълкуването на думата „расизъм”. Не видях расизъм на плакатите”, каза още членът на УС на ЦСКА.

Що се отнася до въпроса с Гриша Ганчев и статута му в Литекс, Костадинов категорично заяви: „Поредното смехотворно решение. Сигурно той е само зрител. Те трябва да се отнасят по един и същ начин с всички отбори, защото по телевизията видях, че друг представител на ловчанлии също беше там. Но не бе споменат в доклада на делегата.”