Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов коментира победата на „червените“ с 2:0 над Литекс, която на практика носи второто място на тима в А група този сезон.

Младенов отказа да коментира по-подробно съперника, но отбеляза, че ловчанлии преди са играели по-агресивно.

„Победата е категорична. Нашият отбор играе на ниво, можеше да отбележим повече голове. Единственото, което допуснахме, бяха контраатаките. В първите 20 минути се опитвахме да се нагодим към тежкия терен, но след това вече всичко беше наред,“ заяви Младенов. "Мисля, че контролирахме играта."

За проблемите, които изпитваше Райс Мболи на вратата, наставникът сподели: „Райс допуска такава грешка вече във втори такъв важен мач, и трябва да си вземе бързо бележка, защото е вратар от световна класа.“

"Това е още една победа. По принцип, когато не си първи, дали си втори или трети, няма значение. Но тази година е по-особена. Немислимо беше през лятото, на никого не му минаваше през акъла през лятото, че ще сме на това място," каза още той.

"Трудно ми е да говоря за каквото и да било от това естество. Знаем какво трябва да направим, но е трудно," призна Младенов за предстоящото евроучастие на ЦСКА това лято. "Оттук-нататък всичко зависи от финансите. Ние сме здраво стъпили на земята, и трябва да знаем каква е всяка следваща крачка. Дали имаме ресурси, или ни трябват още оздравителни години. ЦСКА не може да продължава така, да няма база, да няма условия за работа. Сложили са ни примката на врата, отрязали са ни отвсякъде. Ние плащаме наем. Всички клубове си оправиха нещата с базите, само ЦСКА не. Кой клуб може да издържи на такова нещо?! Това са мои разсъждения. Предстои ни месец на разсъждения, в който да решим какво правим."

За бъдещето на Мартин Петров: "Мартин Петров е изключителен. Той заслужава всичко. Ако иска да остане, зависи само от него."

„Аз се радвам, че ЦСКА е победил, а не че съм победил някой треньор. Литекс е един от грандовете на българския футбол, защото тази победа е извоювана с много труд. Това е едно геройство от страна на футболистите, четири кръга преди края да сме си намерили място в Лига Европа. Но трябва да продължим да взимаме и мачовете до края,“ завърши Младенов.