Нападателят на ЦСКА Димитър Илиев сподели в навечерието на вечното дерби с Левски, че ако „червените” покажат 100 процента от възможностите си, ще победят „сините”. Двубоят от първия кръг е от 21.00 часа в неделя и ще се играе на Националния стадион „Васил Левски”.

„Всичко е нормално, тази победа в Лига Европа дойде, за да ни успокои малко след слабия мач с Олимпиакос Никозия. В неделя излизаме на 100 процента, защото може би един от най-важните мачове за сезона се падна в първия кръг”, сподели пред Гонг Димитър Илиев.

„Треньорът ще реши дали ще съм титуляр в неделя. Моята работа е колкото време съм на терена, максимално да спомогна за победата. Със сигурност тръпката в този мач ще е малко по-различна, но и пловдивското дерби също е много темпераментно и с голям залог. Данчо Милиев ми е доста близък приятел от времето, когато играхме в Локомотив, но след мача ще си стиснем ръцете, ще си пожелаем успех в мачовете в Европа, хубаво е всички български отбори да продължат напред. Все пак това е само една игра, 90 минути сме врагове, но след това сме отново приятели”, добави нападателят.

На въпрос за новите попълнения в ЦСКА и конкуренцията в атаката на тима, Илиев сподели: „Ако се плаша от конкуренция, нямаше да дойда в ЦСКА. Всички работим за една кауза. Няма напрежение.”

„Всеки футболист е максималист и се старае да постига много в кариерата си. Ако играя добре и вкарвам голове, виждате, че ЦСКА продава футболисти в добри първенства, така че, ако играя добре, може би интересът към мен ще се появи. Но е рано да се говори за това.”

„Нямах възможност да гледам мача на Левски с Калмар, но знам, че са имали възможност да победят. Вижда се импулс в играта им след назначаването на Ясен Петров. Но нас ни интересува единствено как се представяме ние. Мисля, че ако се представим на 100 процента от това, което можем, можем да победим Левски”, завърши Димитър Илиев.