Старши треньорът на ЦСКА Павел Дочев заяви, че двамата нови италиански футболисти нямат зелена светлина за титулярно място в отбора, въпреки възможността да попаднат в групата за мача с Левски.

„Исках на всяка цена да вземем нападател. По стечение на обстоятелствата се стигна до там да привлечем двама чужденци в повече. Някои отбори от втора и трета лига са фалирали и на пазара имаше добри футболисти, които бяха предложени. Трябва обаче да намалим състава. Тези двама чужденци нямат зелена светлина, че са титуляри. Трябва да си завоюват това право. Решението ще бъде на терена. Няма да има никакви привилегии. Никога не съм делил футболистите на чужденци и българи. Има ЦСКА и това е единственото, което се брои. Имаме общи интереси. Ако някой има проблем с това нещо, може да говорим и да го пусна да си отиде, ако не се справя с тази ситуация”, каза Павел Дочев.

Специалистът коментира и ситуацията преди двубоя с Левски.„Не бих казал, че има напрежение, но тръпка има. Тези мачове са по-особени. Очакваме с радост този двубой. Надявам се да видим един отбор на ЦСКА, който играе за победа. Вярвам, че сме в състояние да спечелим”, допълни Дочев.

Треньорът каза още, че не е забравена и загубата от Олимпиакос. „Такава загуба не може да се забрави толкова лесно. Има горчив вкус и нещата не са отминали на 100%. Направихме една добра игра срещу Клифтънвил. Даже можеше да вкараме повече голове. Концентрираме се за мача с Левски. Тези мачове винаги са били по-различни. Дадена форма на един отбор не значи, че е фаворит. Сега пак ще е така”, заяви Павел Дочев.

„Изчакваме до къде ще докараме картотекирането на Еспозито и Тибони, ако ги картотекираме, те ще са в групата. Във футбола всичко е рисковано. Ако не ги взема, пък може да се каже, защо не се взеха. Угодия няма. От психологическа гледна точка ще е предимство да са в групата”, допълни още Дочев.

Треньорът коментира и ситуацията около Фабрицио Грило. „Скоро няма да видим Фабрицио Грило. Ще трябат 3-4 седмици лечение, защото травмата е по-сериозна от на Грегъри Нелсън. След този период ще мога да преценя състоянието му. Така, че Грило може да не го броим към чужденците и новите попълнения”, каза още Павел Дочев.