Спортният министър Красен Кралев заяви, че в момента държавата все още изчаква, за да види как ще се развият събитията със собствеността на двата ни футболна гранда Левски и ЦСКА. В ефира на bTV Кралев сподели, че феновете на „сините“ имат по-малко причини за притеснения след оттеглянето на Тодор Батков като президент.

„Специално във футбола концесиите са много динамични. В Левски нещата стигнаха до логичния си завършек – след дълго управление и невъзможност да го продължи, Тодор Батков се оттегли. Има нови собственици в Левски, нови инвеститори и спонсори, така че не би трябвало да има притеснение за тях. Феновете трябва да бъдат спокойни“, каза Кралев в bTV.

„Има лица, които са регистрирани в съда, има хора, които излязоха с имената и лицата си. Не би трябвало да се спекулира повече по темата.“

На въпрос дали единият от посочените като приемници на акциите Александър Ангелов е свързан с Делян Пеевски, Кралев отвърна: „Адвокатската професия има много клиенти, така че не можем да го свързваме с конкретно лице. Нещата бяха обявени вчера, нека да мине време и ще видим. Засега не мога да кажа нещо повече. Виждам само нови инвеститори, които са готови да развиват Левски в една правилна посока“, добави министърът.