Досегашният собственик на Левски Тодор Батков се оттегля от Левски след 17 години начело на клуба, стана ясно след заседанието на Управителния и Надзорния съвет. "Говоря за последен път като акционер в Левски", бяха първите думи на Батков на пресконференцията пред медиите.

„Вече 17 години съм пред вас и винаги през тези 17 години аз съм в някакво качество в Левски. В последните шест месеца, която бяха може би едни от най-тежките в най-новата история на Левски откъм представяне, откъм финанси, откъм драми, въпросителни ще вземем ли лиценз, няма ли да вземем лиценз и разбира се венецът на това беше злополучният мач за финала на купата, защото не успяхме да победим, но и великолепен заради публиката. Тогава още имах една мисъл да се оттегля”, коментира Батков. 

"Реших да прехвърля акциите си, които са 98.2% от акционерния капитал в равни сътоношения на трима души- Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов", заяви още Тодор Батков.

"Преставам да бъда акционер, респективно президент на Левски, за да продължа да бъда левскар", каза още Тодор Батков, който се просълзи след тези думи.

Александър Ангелов

източник: Lap.bg, Илиан Телкеджиев

"Няма да има мажоритарен собственик в Левски", пък сподели Иво Тонев и добави:

"Няма да има един човек, който да идва с пари, а някой да ги харчи. Водим доста напредднали преговори с много голяма компания, която може да ни бъде основен спонсор, но и акционер."

Заседанието продължи над четири часа.