Старши треньорът на ЦСКА Милен Радуканов даде специално интервю за Гонг преди домакинството на Локомотив Пловдив в неделя. „Искрено се надявам да продължи добрата серия. Всеки следващ мач за ЦСКА се явява най-важният. Срещаме сериозен противник, а аз винаги казвам на моите футболисти, че трябва да се отнасяме с респект и уважение към всички отбори”, заяви Радуканов.

Той коментира и евентуалната опасност от подценяване на съперника на база поредните победи на ЦСКА. „Българският манталитет е такъв, че е напълно възможно футболистите да хвръкнат във въздуха след тези няколко победи. Опитвам се да ги държа на земята, надявам се да успея. Говорим всеки ден. Казвам им, че трябва да работят така, както го правиха в последните няколко седмици, тъй като това дава резултати. Мисля, че и на тях им е по-приятно да печелят, отколкото да губят”, каза бившият централен защитник.

„Локомотив Пловдив ще играе толкова, колкото им позволим. Здравко Лазаров е най-опасният футболист. Локомотив са създали един компактен отбор. На всеки пост имат добри футболисти. Видях една организирана игра срещу Левски като цяло в техния отбор”, каза Радуканов за съперника.

Относно наказанието на Спас Делев специалистът заяви: „Спас Делев ще липсва. Видя се, че в последните мачове игра на ниво, вкара 4 гола. Бе навлязъл в добра форма и определено ще липсва. Надявам се този, който ще го замести, да го направи на 100%. Говорих на Спас след картона. Обясних му и му казах какво го чака, за да расте нагоре”.

Милен Радуканов говори и за бъдещето си на стадион „Българска армия”. „Както знаете очаквам да съм тук до Нова година, а и след това. Независимо на какъв пост. Аз искам да продължавам да работя за ЦСКА. Както казах, ако дойде именит специалист, съм готов и да му помагам. Никога не съм искал някой да ми гарантира нещо. Колкото и да работя в ЦСКА – ден, седмица, година, ще дам от себе си максимума за развитието на отбора, без никой нищо да ми гарантира. Променихме някои неща в организацията. Опитвам се да променя малко мисленето на футболистите. Надявам се да успявам в тази насока”, каза Радуканов.

Специалистът коментира и информациите относно проблеми в съблекалнята между българите и чужденците. „Не съм чул да има кой знае колко проблеми в съблекалнята между българи и чужденци. Още през зимата се говореше за подобни неща при Йоан Андоне, но тогава водещите български играчи дойдоха и заявиха, че нямат проблеми с това кой колко получава от чужденците, но важното е да си вършат работата”, заяви Милен Радуканов.

--

Бъдете с ЦСКА в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg