Старши треньорът на Локомотив Пловдив Неделчо Матушев призна, че отборът е изпаднал в сериозна психологическа дупка след загубата от Пирин Благоевград. Той призова играчите му да бъдат оставени на спокойствие, за да се концентрират за важното гостуване на Монтата, което може да извади „черно-белите” от кризата или да я задълбочи още повече.

Наставникът на „черно-белите” говори пред медиите 2 дни преди шампионатния мач с Монтана. Матушев намекна, че в клуба има куп проблеми, но не пожела да ги конкретизира с мотива, че в момента на „Лаута” се нуждаят от спокойствие:

„Последните 3 седмици ни се случиха неприятни неща. Опитваме се да се стабилизираме психически и да излезем от тежката ситуация. Жалкото е, че изпуснахме страхотен шанс. Пропиляхме 8 месеца работа и надеждите на нашите верни привърженици само с един мач. Сега ни остава първенството, длъжни сме да се съсредоточим върху изявите си в него и да изпълним поставените цели.”

Матушев коментира и бъдещето си в Локо Пловдив, без да конкретизира подавал ли е официално оставка. Той обаче е категоричен, че в клуба са необходими промени.

„Нормално е, когато отборът не върви, аз като треньор да поема вината. След мача с Пирин казах, че не мога да мотивирам отбора и съм готов да отстъпя мястото си на човек, който може да го направи. Ръководството обаче смята, че вината не е моя и оставам треньор на Локомотив. С Бранко Милованович сме дали предложенията си за промени, но решението ще вземе собственика на клуба. Според мен има нужда да се коригират някои неща, но не е сега времето за резки промени, защото първенството е в ход и ние трябва да мислим само за мачовете. Обстановката при нас е достатъчно нагнетена и няма нужда от още напрежение.”

„8 месеца работихме здраво и доказахме, че можем да бъдем фактор в шампионата, но явно има други неща и хора, които пречат. Знаете, че покрай футболните президенти винаги има съветници, които дават акъл. Дали този треньор е подходящ за евротурнирите, дали да не докараме еди кой си и т.н. Често тези хора омаловажават чуждия труд. Не е важно колко голям е даден спортно-технически щаб, а всички хора в него да гледат в една посока”, намекна за част от проблемите Матушев.

Наставникът на „смърфовете” призна и за конфликтите между чужденци и българи, които хора от всички нива в клуба извадиха на показ след поражението от Пирин. „И преди е имало подобно напрежение, то не е от сега, но сме се справяли сами с проблемите, за да има спокойствие в отбора.”

Матушев не пожела да коментира дали има предварителни разговори с ръководството на Левски да поеме „сините”. „Не искам да отговарям на този въпрос. Само ще кажа, че ако в Локо Пд ми гласуват доверие и са доволни от работата ми, бих останал на „Лаута” за 5, дори 10 години. стига шефовете и феновете да продължават да бъдат зад мен, както до момента.”

Накрая Неделчо Матушев призова още веднъж за спокойствие около футболистите на Локомотив: „Имаме нужда да се концентрираме и отърсим от неприятните резултати. Трябва да се вдигнем още за мача с Монтана, затова ви моля да не напрягате атмосферата около клуба още повече.”