Старши треньорът на Локомотив Пловдив Неделчо Матушев подаде оставка, съобщи самият той за Gong.bg. От спортно-техническото ръковдство на клуба не са приели оставката му и той ще продължи да води отбора.

„Още вчера ви казах, че поемам вината, заяви Матушев. Повече не искам да коментирам нищо.”

До подаването на оставката се стигна след като Неделчо Матушев направи много силна есен начело на Локомотив, но от началото на календарната година много неща в отбора се случиха без участието на Матушев. Той още на лагера в Испания не одобри някои от трансферите, като в прав текст каза, че идването на Ненад Лукич няма да помогне на отбора. Преди това бяха взети и Бариентос и Дойкич, които и сега не са сред основните футболисти.

Последваха няколко опита на Матушев да обърне внимание върху проблемите, като на последния лагер в Сандански, той отново бе на път да си тръгне.

Идването на двамата сърби в спортно- техническия щаб също внесе напрежение, което бе туширано от Бранко Милованович, който заяви, че Неделчо остава.

Веднага след края на мача Локо Пд – Пирин Неделчо Матушев пое вината за отпадането на тима от турнира за Купата на България и поиска да преспи за да вземе решение и за да не каже нещо, което не иска да каже докато е афектиран.

Спортно-техническият директор Бранко Милованович не е приел оставката на Матушев като се предполага, че не е информирал за нея и собственика Коко Динев.

Очаквайте по-късно интервю с Константин Динев за случващото се в Локомотив Пловдив.