Собственикът на Локомотив Пловдив Константин Динев не бе в добро настроение и ден след злополучния мач загубен от Пирин. Той се съгласи да говори за проблемите на отбора, за оставката на Неделчо Матушев, за финансирането на отбора след провала за Купата, за евентуалното стигане до евроучастие, за очакванията от завръщането на Базил де Карвальо и за ролята на феновете в борбата за по – предно класиране в първенството.

„Относно проблемите в клуба имаме хора от различни континенти, като всеки един е с различен характер,сподели Динев. Много трудно човек може да ги сплоти и да ги накара да повярват в една идея. Това е проблема на нашия клуб и се надявам да се оправят нещата вбъдеще. Днес преди тренировката е имало среща между самите футболисти. Надявам се след нея всички в Локомотив да мислят позитивно и да продължим да се борим в шампионата, защото трябва да стигнем до място, което да отговаря на направеното от нас.”

Попитахме Коко Динев и за подадената от Неделчо Матушев по- рано през деня оставка.

„Да ви кажа до мен не е стигнала тази оставка, категоричен бе собственика на клуба. Той продължава да си е треньор и аз не съм обсъждал такова нещо.”

Още след мача с Пирин Коко Динев защити Неделчо Матушев като каза, че треньора не е виновен и едва ли той трябва да вкарва създадените ситуации.

Какво знае собственикът за срещата между футболистите преди заниманието преди обяд?

„ Имало е изясняване на отношенията с всеки един, заяви Динев. Така както ми предадоха как е протекла е обнадежаващо и почти всички със сълзи на очите са си казали, че няма какво да делят. Целите им са едни и същи и хляът, който трябва да ядат е един и същ. Детайли от срещата не мога да коментирам."

Как може, според Коко Динев, да се измъкне от неприятната ситуация, в която попадна след неуспешните мачове със Славия и особено с Пирин?

„ Локомотив може да се измъкне само с постоянство, убеден е Динев. И с добри игри оттук нататък. Мен лично много ме боли, много ми е неприятно от всичко това, което се случи. Ако бяхме отпаднали от турнира за Купата от някой сериозен отбор нямаше да съжалявам, но срещу отбор като Пирин, който е сбирщина от селата е малко неприятно. Знаете, че и Литекс като продължава, то финалиста ще играе и беше много по- кратък пътя към Европа, но не се предаваме и продължаваме напред."

Как ще реагира Константин Динев с финансирането на клуба? Дали ще намали парите за отбора?

„Вижте сега, всеки здравомислещ трябва да редуцира бюджета в създалата се ситуация, разсъждава собственикът на клуба. Какво ще направя ще се опитам да го запазя за вътрешна информация. Не мисля, че е нужно да го знае цяла България."