Собствениците на ЦСКА - Милко Георгиев и Ивайло Манджуков, заедно с един от финансовите си партньори Юлиан Инджов прекратиха мълчанието си и разкриха плановете си за "червения" клуб в интервю за bTV.

"Дружеството не може да си плаща сметките", заяви Милко Георгиев.

"23 милиона лева задължения и всеки ден се увеличават. Хората в екипа работим за подобряването на състоянието, причината за това състояние е неправилното управление на клуба до този момент", допълни Манджуков.

"Взехме клуба през май месец, а лицензът се беше решил вече. Към 31 март мажоритарен собственик е бил Александър Томов. Имаше възможност ЦСКА да не завърши първенството", допълни Милко Георгиев.

"След свеж ресурс от 7 милиона лева как се получи ЦСКА да не получи лиценз? Одитът беше одобрен, но към тогавашна дата имахме доверие към Александър Томов", коментира Манджуков.

"Благодарение на нас двамата "червената общност" узря за мисълта, че ЦСКА няма как да продължи в сегашния си вид. Променихме мисленето на хората, това безогледно управление трябва да спре", продължи Георгиев.

"Клубът е търговско дружество, той не е във фалит, съдът решава това", каза още той.

"Чисто юридически може да има и три и четири ЦСКА да се появят, но не сме радетели на това нещо. ЦСКА трябва да бъде само едно. Сегашното акционерно дружество ЦСКА няма бъдеще. Трябва да се направи ново дружество и да се рестартира проекттът ЦСКА. Ключът към прехода минава през сегашното ЦСКА", коментира Манджуков.

"Феновете искат отбор с предимно млади български играчи, имаме предварителни договори с футболисти, с треньорски щаб. Нека видим кой клуб ще бъде припознат. Ще изчакаме спасителите, спасител си като спасиш сегашния клуб, другото не е спасение, това е мое мнение", коментира още Милко Георгиев.