Бизнесменът Юлиан Инджов и акционерите в ЦСКА Ивайло Манджуков и Милко Георгиев приканиха спортния министър Красен Кралев да избере, чий проект за спасението на ЦСКА да подкрепи - техният или този на Гриша Ганчев и Васил Божков.

„Изходът за спасението на ЦСКА минава през регистрирането на ново дружество и рестарт на клуба. Не искаме обаче да пречим на т. нар. спасители. Петър Манджуков и Юлиан Инджов наляха 7 млн. в дружество управлявано от Томов. Нека хората си зададат въпроса, защо клубът в момента няма лиценз“, заяви за bTV главният акционер в ЦСКА Ивайло Манджуков.

„Ние се ангажираме с доста по-скромен бюджет в размер на 4 млн. лева. Нашият план е да разчитаме основно на български футболисти. Приканваме министър Красен Кралев да одобри най-добрия проект и да подкрепи него“, допълни Юлиан Инджов.

"Ако не бяхме кредитирали с пари и доверие г-н Томов нямаше да водим такъв разговор, всичко щеше да свърши още в края на 2014 година. Надявахме се като начало, кредитирайки Томов с доверие, че той ще извади отбора от ситуацията, в която се намира. Дадохме му време, но той не успя. На 31 март трябваше да представи оздравителна програма, но той избра по-лесното да ни прехвърли акциите. Становището ни беше, че трябва да се види финансовото състояние на клуба, оказа се, че те не са си водили добра сметка на парите и никой, няма такъв човек в старото дружество, който да даде точна сметка за финансовото състояние на клуба", заяви още Инджов.

"Управителния съвет и Надзорния съвет могат да се сменят след Общо събрание, което сега е насрочено за 22 юни. Направихме опит да сменим Управителния съвет, не се получи. Идеята беше Управителния съвет да съдейства договорът за базите да бъде прекратен по взаимно съгласие със стария клуб и Министерството на спорта, за да може да бъде дадена базата на това дружество, което е припознато от спортния министър, той трябва да вземе решението. Сега ще сменим Управителния съвет но Общото събрание, искаме прекратяване на договора за базите по взаимно съгласие, за да не пречим ЦСКА да се развива", продължи Инджов.

"Ще изчакаме и утре заявление за потенциални спасители на ЦСКА, които ще помогнат на ЦСКА да вземе лиценз. Имаме план да изграждаме отначало футболния клуб ЦСКА, задържаме нещата. Имаме ново регистрирано дружество, новото ЦСКА, аз и г-н Маджуков се ангажираме да осигурим скромен бюджет. Ще изчакаме спасителите на ЦСКА за намеренията им и ако такова волеизявление няма, в четвъртък ще поискаме от БФС да ни припознае като футболен отбор и клуб. Трябва да имаме ДЮШ и отбор, за да искаме лиценз", допълни той.