Футболният мениджър Лъчезар Танев разкри, че е опростил голяма сума на ЦСКА, за да може тимът да вземе лиценз. Импресариото сподели в предаването „ДикOFF“ по Нова телевизия, че е направил компромис от 70 хиляди евро, след като е трябвало да получи съответната сума за трансфера на Жуниор Мораеш в Металург Донецк.

„Като лицензиран мениджър мога да се обърна само към БФС при неизплатени суми. Направих компромис от 70 хиляди евро на ЦСКА от трансфера на Мораеш в Металург. И ми остана сумата от 40 хиляди евро. Платиха ми 10 хиляди и до ден днешен ми дължат 30 хиляди. Предложих на Сашо Томов в следващите месеци да ми ги изплатят, като 10 хиляди от тях ще върна в клуба под формата на акции. Това не се случи. Аз ще ги преглътна, но не е почтено“, разкри Лъчо Танев.

Мениджърът засегна темата и за тото мафията в България. „Големите първенства се опазват от това, но в източните държави има залагания на 17-годишни на мач Локомотив – Левски. Това се дължи на ниския стандарт на живот, морал. Трябва да има разследвания, някой разследва ли тези екстремисти по трибуните. Или е по-лесно като дойдат избори, някой да може да контролира тези момчета. Ти като видиш тази олигофрения, която цари в България, футболът не е някакъв изолиран елемент. Аз не знам кой вече ще ходи по мачове, нормалният запалянко вече го няма. Водачът на тези запалянковци е недосегаем. Затова се чудим защо нещата не вървят у нас. Искам да попитам как прокуратурата, как не се самосезира един път за един мач? Значи, нямат желание. Боби Михайлов е интелигентен човек, никога няма да се занимава с такива неща. Но федерацията трябва да е по-дейна в това отношение“.

„До голяма степен в Барселона се съобразят с Лионел Меси. Барса зависи прекалено много от Меси във всяко едно отношение. И не можеш да не го правиш, не може да не се съобразяваш с Меси, след като той ти е най-добрият. Но нямаше един който да каже, че трябва да има и втори вариант – един център-нападател. Не може в един такъв отбор да няма добър втори вратар, да няма централен защитник и да няма един такъв нападател. Според мен, спортно-техническият щаб не си е свършил работата“, уточни Лъчезар Танев.

Мениджърът за пореден път се върна назад във времето, когато е участвал в процеса по привличането на Лео Меси в Барселона: „Да, тогава минавахме между капките. Тогава в Испания регионалните федерации можеха да подписват договори с играчи на 14 години. ФИФА следи много изкъсо всичко. Барса обявява, че родителите са се преместили, защото имат работа. Оттам идва и детето му, а Барса казва, че иска това дете да играе в клуба. При Лео Меси тогава трябваше да приема едни хормони на растежа – първо му ги осигурявахме ние, после от клуба. Мигнея беше съветник на Гаспар, той уреди пробата на момчето (Лео Меси – бел.ред.). Погледаха го 15-20 минути и на една салфетка от ресторанта разписа споразумението.“

„Мисля, че на топ играчите е много завишена цената, въпреки че големите играчи си избиват цената, платена за тях. В клубовете обаче има и голям брой посредствени играчи, които също взимат много пари. Кристиано Роналдо взима милиони, но има договори, продават му се фланелки и т.н.“ - коментира още Лъчезар Танев.