Футболният агент Лъчезар Танев, който има сериозни връзки с испанския футбол, сподели своето мнение в Спортно шоу Гонг за полуфинала в Шампионската лига между Реал Мадрид и Байерн Мюнхен, за евентуалния първенец в Ла Лига Ателтико Мадрид и за актуалните събития около Барселона.

"Не бих казал, че цяла Испания, но поне по-голямата част от страната иска Реал Мадрид да победи или по-точно да се класира за финала. Едва ли в Каталуния ще им стискат палци, така са нещата. Общо взето цари оптимизъм. Преди да започне тазгодишната Шампионска лига със сигурност бяха повече фаворити от Челси и Атлетико Мадрид. Да не подценяваме обаче другия полуфинал. Без значение кои от четирите отбора ще спорят за трофея, ще стане хубав финал", коментира Танев.

"За Атлетико Мадрид мисля, че заслужават титлата. Не са ставали шампионите от годината, когато играеше Любо Пенев там - 1996-а. Имат футболни качества, които показват през дългия период на първенството. Аз мисля, че е хубаво за испанския футбол да има шампион, различен от Реал и Барса", каза още футболният агент.

Според него смъртта на Тито Виланова е обединила целия свят. Бившият наставник е бил човек на режима по думите му, което е поредният пример за ирония на съдбата.

Танев сподели и своето мнение за бъдещето на сегашния наставник на Барса Тата Мартино:

"Никой официално, нито треньор, нито клубно ръководство са се изказали по този въпрос. Трудно се маха един треньор, ако стане шампион. Докато математически има шанс, Барса ще се бори. Друг е въпросът, че ако не спечелят нищо, на Тата Мартино ще му е трудно да продължи. Треньорите са подвластни на резултатите. Клуб като Барселона е свикнал да печели титли всеки сезон. Възможно е и самият треньор да поиска да напусне".

Никой в Каталуния обаче няма информация какво причинява повръщънията на Лионел Меси:

"От дълги години му се появява този проблем. Изследван е за всичко, но не могат да намерят причина. Звучи ми странно, но клубът няма притеснения".

"Барселона ще може да прави трансфери през лятото. Един от най-добрите спортни адвокати се занимава с този въпрос. Бях наясно, че наказанието ще отпадне за това лято. Когато обжалваш на първа инстанция, то е логично да не влиза в сила. Ако трябва, Барса ще обжалва и в Арбитражния съд в Лозана. Ако се потвърди решението на ФИФА, ще се възвърне наказанието, но от зимния трансферен период", коментира Лъчезар Танев санкцията на ФИФА, касаеща трансферите на каталунския к