Новото попълнение на ЦСКА Лукас Трекаричи вчера направи първа тренировка с отбора. След заниманието, аржентинецът се съгласи да отговори на въпросите на Гонг.

Лукас, защо реши да подпишеш с ЦСКА?

Досега играх в Севиля Б. Разбрах, че ЦСКА е голям отбор и има велика публика. Много съм щастлив, че съм играч на „червените”. Надявам се да помогна на отбора да спечели шампионската титла.

Какви са първите ти впечатления от отбора?

Отборът е на много високо ниво. Беше истинско удоволствие за мен да присъствам на мача в неделя и да видя победата срещу Черно Море. Сигурен съм, че днес ще победим и в Уелс.

Досега си играл като атакуващ полузащитник зад нападателите и като ляво крило. Коя от двете позиции предпочиташ?

Предпочитам да играя зад нападателите, тъй като обичам да давам голови пасове. Разбира се, че мога да играя и по лявото крило. Треньорът е този, който решава това.

След победата с 3:0 в първия мач срещу ТНС, изглежда, че ЦСКА е почти сигурен участник в групите на Лига Европа. Според теб, докъде може да стигне ЦСКА във втория по сила турнир в Европа?

Мисля, че първо трябва да спечелим днешния мач срещу ТНС и после ще мислим за групите на Лига Европа. Имайки предвид, че ще гостуваме, трябва много да внимаваме с отбора от Уелс. Убеден съм, че ЦСКА ще играе все по-добре и че бихме прескочили групите при късмет в жребия.

Какво мислиш за това, че в твоята родина те сравняват с Лео Меси? Той ли е твоят идол?

Моят идол е Марадона, но в момента Лео е най-добрият в света. За мен е чест да ме сравняват с него, но той е просто уникален и неповторим играч. Аз имам свой собствен стил и искам хората да ме познават като Лукас, не като „новия Меси”.

Преди години си имал повиквателна от юношеския национален отбор на Испания. Защо каза „не” на „Ла Роха”?

Защото, преди всичко аз съм аржентинец и не бих могъл да играя за друг национален отбор. Благодарих на испанците, но отказах тяхната покана. За мое щастие получих повиквателна от националния отбор на Аржентина.

В кой отбор мечтаеш да играеш?

Играя мач за мач, и се надявам в бъдеще да играя в други големи отбори. Сега мисля само за ЦСКА и се надявам да се докажа тук и да зарадвам тази прекрасна публика.