Лицензът на Лудогорец е бил под въпрос – стана ясно днес на сесия на Общинския съвет в Разград.

Стадионът, на който шампионите играят - Лудогорец Арена -  е общинска собственост, ползва се на база договор между клуба и местната управа, предстои обявяване на процедура за отдаване на концесия, но това все още не е факт.

Че срокът на договора за ползване изтича на 8 февруари 2016 г. станало ясно случайно на заседание на комисията по управление на общинската собственост. Местните парламентаристи обсъждали бюджета за тази година и стигнали до спортното направление, тъй като част от тях са нови – избрани миналия октомври – поискали да видят на каква нормативна база се ползва спортното съоръжение. 

Общинските служители представили документа и тогава станало ясно, че срокът му изтича и практически от 9 февруари Лудогорец няма да има къде да играе. Пропускът не бил забелязан и от юристите на клуба.

Грандиозният скандал е избегнат с внасяне на извънредна докладна записка на днешната сесия. С нея се възлага на кмета д-р Валентин Василев в срок до 6 февруари да подпише анекс с Лудогорец, за да могат и следващия сезон да ползват стадиона, междувременно се очаква да е стартирала и евентуално приключила и процедурата по отдаване на концесия.

Проблемът стана повод за политически речи, кметът на Разград е първи мандат, представител на ГЕРБ и от БСП не пропуснаха да го обвиниха, че е проспал приключването на срока на договора.

В докладната лъсна още един проблем със стадиона. Оказа се, че спешно трябва да се извърши частичен ремонт на изградената преди по-малко от година трибуна "Моци". 

Имало течове и трябвало да се постави нова хидроизолация на първите 10 реда, както и да се смени окачен таван в единия сектор. Представителят на клуба Теменуга Газдова коментира, че не знае каква е стойността на ремонта, но гарантира, че той ще е за сметка на клуба. 

След извършването му Лудогорец ще си търси парите от строителната фирма или от проектанта, тъй като двамата си прехвърляли отговорността за аварията.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS