Отборът на Лудогорец се наложи с 2:1 над Виктория Пилзен във втората си контрола на турска земя. Точни за успеха на разградчани бяха Марселиньо и Лукас Саша. Попадението за Пилзен бе дело на Кончал. В първата проверка „орлите“ победиха с 3:1 Фортуна Дюселдорф.

Българските шампиони доминираха осезаемо над съперника си, като особено през първата част, мачът се разви при високи темпове. През второто полувреме, след като разградчани отбелязаха и втория си гол, двубоят навлезе в по-спокойно русло, като отново възпитаниците на Георги Дерменджиев контролираха развоя на събитията.

Спарингът обаче донесе и известни главоболия за треньора на българския състав. Още в началото Георги Терзиев бе заменен принудително, заради травма. В края на срещата пък Сисиньо, който влезе през втората част, трябваше да напусне игра, след като получи травма.

Двубоят започна равностойно, а наставникът на разградчани Георги Дерменджиев трябваше да прави промени в стартовата си единадесеторка. Още след 5 минути игра Георги Терзиев получи травма и напусна принудително игра, а на терена се появи Тейнур Марем.

Първата по-сериозна атака Лудогорец спретна в 11-ата минута. След скоростно развила се атака, Клаудио Кешеру стреля, но стражът на чехите изби в корнер. След неговото изпълнение, топката бе изчистена напред. Последваха силни минути за българския състав, а в 19-ата минута Вандерсон проби от ляво, опита двойно подаване с Натанаел, но защитник на Пилзен пресече опасността.

В 26-ата минута „орлите“ създадоха нова опасност пред вратата на своя опонент. Марселиньо комбинира с Кешеру, той шутира, но стражът изби. Препелица опита добавка, от която не произлезе нищо.

Натискът, който упражниха играчите на Дерменджиев се увеличи още повече, като две минути след това резултатът бе открит. Хубав удар на Марселиньо от дясно с левия крак, попадна в далечния ъгъл на вратата на Виктория за 1:0 в 28-ата минута.

Десет минути след това Джоди Лукоки прати топката в мрежата на чехите, но преди това бе маркирана засада и попадението не бе зачетено.

В заключителните минути на първата част играчи Виктория организираха няколко хубави атаки, но не успяха да намерят целта.

В началото на второто полувреме в игра за български тим се появиха Михаил Александров, Джонатан Кафу, Абел Анисе, Лукас Саша, както и Милан Борян. Шампионите стартираха силно, а в 52-ата минута резултатът бе покачен на 2:0. След бърза атака Вандерсон подаде на Кафу на дясно, той му върна паса, но бразилецът не успя да уцели топката. Получи се двоен рикошет, в резултат на което топката стигна до Саша, а той направи 2:0.

Малко след това обаче чехите върнаха едно попадение. В 56-ата минута след центриране в наказателното поле на Лудогорец, Кончал игра с глава и намали на 1:2.

След попадението в полза на Пилзе, темпото на мача спадна. Чехите опитаха да стигнат до равенство, но така и не съумяха да реализират гол. Атаките, които организираха, бяха своевременно пресичани от бранителите на Лудогорец. Георги Дерменджиев извърши още някои смени, а в игра до края на двубоя се появиха Браян Ангуло, Сисиньо, както и Цветелин Чунчуков.

Минути преди последния съдийски сигнал Сисиньо се контузи и така Александър Василев го замени.

До края на лагера си момчетата на Георги Дерменджиев ще се изправя още срещу БАТЕ Борисов. Стяуа, Заря, Бърно и Слован Братислава.

Развитието на мача между Лудогорец и Виктория Пилзен по минути:

1' Начало на мача

2' Корнер за Виктория Пилзен от дясно на вратата на Стоянов. След изпълнението топката бе изчистена

5' Георги Терзиев се контузи, а малко след това мястото му бе заето от Тейнур Марем

6' Бърза атака за Виктория Пилзен от ляво, топката бе центрирана в наказателното поле на Лудогорец, но след кратко разбъркване топката бе изчистена

11' Първо по-сериозно положение в мача за Лудогорец. След бърза атака, топката стигна до Клаудио Кешеру, който стреля, но стражът изби. Топката бе изчистена в корнер, а след изпълнението му, бранител на Пилзен изчисти силно напред.

19' Вандерсон проби от дясно, стигна до наказателното поле, опита двойно подаване с Натанаел, но топкката бе изчистена

19' Изстрел към вратата на Владислав Стоянов, но в аут

26' Чудесна възможност за Лудогорец. Марселиньо подаде на Кешеру, той стреля, стражът на Виктория изби, а Препелица опита добавка, но без успех

28' Лудогорец повежда с 1:0. Чудесна атака на българския тим завърши с хубав удар на Марселиньо с левия крак, а топката попадна в далечния ъгъл на вратата за 1:0

34' Опасна атака от ляво за Виктория, последва изстрел, но далеч от целта

38' Джоди Лукоки прекара топката между краката на стража на Пилзен и тя се озова зад голлинията. Попадението обаче не бе зачетено заради засада

43' Копик опита нещо между удар и центриране от дясно, но Владислав Стоянов улови

45+1' Едно от най-опасните положения за чехите дойде в края на полувремето, когато след едно центриране се получи разбъркване в наказателното поле на Лудогорец, но в крайна сметка опасността бе преустановено

45+1' Край на първа част

Начало на второ полувреме

В игра за Лудогорец влизат Лукас Саша, Абел Анисе, Михаил Александров, Джонатан Кафу и Милан Борян.

47' Мишо Александров стреля, но топката бе избита

52' Бърза атака. Вандерсон подаде към Кафу на дясно. Той му върна паса на празна врата, но бразилецът не успя да уцели топката. След двоен рикошет тя се озова в Саша, който покачи 2:0

53' Анисе стреля, но не успя да нацели очертанията на вратата

56' Виктория намали на 1:2. След центриране в наказателното поле, последва удар с глава на Кончал, и топката се озова зад Милан Борян

71' Сисиньо замени Витиня

81' Вандерсон отстъпи мястото си на Цветелин Чунчуков

86' Натанаел бе заменен от Ангуло

90' Александър Василев замени Сисиньо, който получи травма в самия край на мача

90' Жълт картон за Кафу за груб фаул

90+3' Край на мача

Стартов състав на Лудогорец:

1. Владислав Стоянов, 77. Витиня, 27. Козмин Моци, 55. Георги Терзиев, 6. Натанаел, 18. Светослав Дяков, 30 Андрей Препелица, 88. Вандерсон, 84. Марселиньо, 92. Джоди Лукоки, 28. Клаудио Кешеру


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS