Лудогорец излиза срещу ЦСКА тази вечер от 20.00 ч. в Разград в един от най-важните мачове до края на сезона у нас. Сблъсъкът е стратегически и за двата отбора, а изходът от него може да разплете до голяма степен или да заплете още повече битката за титлата.

Преди дербито на 24-ия кръг в елита лидерът Лудогорец има преднина от три точки пред втория ЦСКА /48:45 точки/ и евентуална победа на шампионите ще ги приближи много до четвърти пореден триумф в „А“ група.

Статистиката в 10-те шампионатни двубои между тези съперници е изцяло в полза Лудогорец, който е спечелил седем от тях, завършил е наравно в три и няма още загуба. На собствен терен разградчани са победили във всичките 5 мача срещу „червените“ при голово съотношение 8-0. Двете срещи между Лудогорец и ЦСКА този сезон завършиха 2:0 и 1:1, като и по показателя „преки двубои“ тимът на братя Домусчиеви засега е с предимство.

Въпреки че на пръв поглед Лудогорец няма проблеми, то през 2015 г. шампионите досега се представят колебливо. Всъщност тимът изигра на познатото ниво само реванша с Литекс за Купата, който спечели с разгромното 5:0.

ЦСКА е в страховита криза, при това на всички нива. Финансово, инстутиционално и спортно-технически най-титулуваният български клуб изживява поредния изключително тежък и дори екзистенциален период. Бездната е съвсем близо, но пък именно мачът в Разград може да даде решителен тласък към спасителния бряг за „армейците“.

Един от малкото позитиви преди този мач за ЦСКА е именно усещането за съдбовност, което винаги изкарва на показ неподозирани сили, особено в подобни дербита. Друг плюс е новият треньор Галин Иванов, сменил Стойчо Младенов, след трите пролетни загуби, гарнирани с едно реми, довели до смяната на караула на върха между днешните опоненти. На всичкото отгоре след подновяването на първенството ЦСКА не е вкарал нито един гол в 4-те си срещи.

Но днес, стимулирани и от немалки премии, „червените“ имат шанса да запазят интригата за титлата, а това ще стане при тяхна победа или при равенство, които няма да позволят сериозно откъсване с 6 точки на Лудогорец 8 кръга преди края.Съдия на двубоя е опитният Георги Йорданов, а на „Лудогорец Арена“ се очаква всички места да бъдат заети.

Двубоят Лудогорец – ЦСКА от 24-я кръг на А група /Първа шестица/ в събота от 20 часа можете да проследите в Gong.bg, на живо в Gong Play и по телевизия Diema Sport, както и на честотите на Дарик радио.

Днес предстои и още един мач, макар и с далеч по-малко значение. В двубой от втората шестица предпоследният Марек, който е с 14 точки, приема деветия Славия – с 26. За дупничани победата изглежда доста по-важна, ако искат да подгонят отстоящия на 6 точки пред тях Локо Пд, който е на първото спасително място в таблицата.

От 17 ч. ще следим и него минута по минута в Gong.bg, на живо в Gong Play и по Diema Sport, както и на честотите на Дарик радио.