Локомотив Пловдив се интересува от бившия играч на ЦСКА Жозе Фуртадо, научи Гонг. Очаква се португалецът да пристигне при „смърфовете” по време на лагера в Банско.

27-годишният нападател игра за последно в гръцкия Йоникос, където вкара 13 гола в 22 мача. В момента Фуртадо е свободен агент и ще излезе без пари на пловдивчани.

Португалецът показа добри качества по време на престоя си във Вихрен и ЦСКА и Вихрен, като стана голмайстор в елита за сезон 2005/2006 с 15 гола, колкото имаше и словенският национал Миливое Новакович от Литекс.

Фуртадо обаче бе изгонен от „червените”, след като участва в сбиване. Въпреки, че е познато име в България, Фуртадо ще бъде тестван от Христо Бонев.

Същевременно стана ясно, че французинът Мелик се е харесал на Зума и 28-годишният десен халф е получил още една седмица време да затвърди добрите впечатления.

Локо Пд уреди още една контрола в Банско. Тя ще е срещу Вихрен в четвъртък. Така програмата на „черно-белите” през идната седмица е пренаситена от мачове.

Освен бившият тим на Коко Динев, пловдивчани срещат още Интер Баку в понеделник, Славия в сряда и Локомотив София в петък.