Жозе Фуртадо вече не е футболист на ЦСКА, като допълнително ще му бъде отрязана последната заплата с 30%. До края на изтичането на договора му с отбора, Фуртадо ще тренира с юношите на базата на "Червено знаме".

Валентин Илиев временно е отстранен от отбора, като ще тренира индивидуално под ръководството на помощник треньора на тима. Неговата заплата също е отрязана с 30%.

Капитан на ЦСКА до края на сезона става Александър Тунчев.

Това стана ясно преди тренировката на "червените" на базата в Панчарево.

По-рано през деня членът на Управителния съвет на клуба Емил Костадинов заяви пред Гонг, че вероятно ще има отстранен футболист, въпреки че във вътрешния правилник са залегнали само глоби за провинения на играчите.

След края на мача за Купата на България срещу Берое, загубен от ЦСКА с 0:1, Стойчо Младенов заяви, че Фуртадо е освободен от отбора, но впоследствие играчът бе амнистиран. Сега решението на ръководството не подлежи на промяна. Футболистът отказа коментар пред журналисти, като заяви, че няма никакви проблеми.

Случаят с досегашния капитан на "червените" Валентин Илиев е малко по-деликатен, след като в началото на годината той подписа нов договор с клуба и евентуалното му отстраняване не е възможно. Нищо чудно след вчерашното му сбиване с Фуртадо, ръководството на ЦСКА да опита да продаде националния играч през лятото.

Илиев също отказа коментар, като заяви на всеослушание, че няма на кого да се извинява за случилото се.