След треньора на Ботев Пд Светослав Гърков и колегата му от Локомотив Пд Иван Маринов одобри дошлия на проби ганайски футболист Бертран Хактам.

Президентът на „канарчетата” Димитър Христолов обаче не успя да се разбере с мениджъра на Хактам шоумена Кофе Бабоне за условията по договора. Сега тепърва предстоят преговори между Бабоне и собственика на Локомотив Левент Назифоглу и ако се стигне до разбирателство, Хактам ще остане на Лаута.

Все още „черно-белите” не са подписали официален договор с Мартин Камбуров, който продължава да тренира самостоятелно. Очаква се до дни Камбуров да се види с Назифоглу и да сложи подписа си под контракта.

В същото време се разбра, че анонсираните двама сръбски футболисти няма да се появят на проби в Локомотив. Причината е, че защитниците от западната ни съседка не са се разбрали с настоящите си клубове да заминат на проби. Така сърбите ще дойдат на Лаута чак през зимната пауза.

Днес отборът тренира на две групи, тъй като футболистите имат да наваксват от лятната подготовка, която не бе пълноценна.