Десният бек Данаил Бачков отказа да преподпише своя договор с Локомотив Пд. Контрактът на Бачков изтече на 30 юни и до момента той тренира на честна дума. Днес обаче се е появила възможност Бачков да замине за Гърция и той се е възползвал от нея.

„Не искам да разкривам отбора. В момента пътувам за Гърция”, коментира за gong.bg футболистът.

Старши треньорът на Локомотив Иван Маринов заяви, че докато той е наставник на отбора за Бачков място в тима няма да има.

„Селекцията продължава макар и да работя против всички мои принципи, като пробвам играчи, които не съм гледал. Ще се опитаме да вземем няколко футболисти, които ще ни свършат работа”, коментира Иван Маринов.

От седемте чужденци, които в последните дни бяха на проби в тима остава единствено ганаецът Бертран Хактам, който преди това бе одобрен в Ботев Пд, но не се разбра с Димитър Христолов за договор.

„Направихме всичко възможно в тези несигурни за нас времена да подготвим момчетата максимално добре. Мисля си обаче, че не сме на 100% готови за официални мачове, както от физическа гледна точка, така и от игрова. Това не значи, че влизаме в първенството обречени”, коментира Маринов.

Генералният секретар на клуба Атанас Узунов заяви, че и днес ще продължат преговорите с ЦСКА за Даниел Моралес и Иван Иванов. Той допълни, че в последно време не се е говорило въобще за трансфер на Ангел Йошев при „червените”.

„Имаше запитване преди време, но в момента Йошев е наш футболист и ще остане такъв, тъй като има дългосрочен договор”, коментира Узунов.

Мартин Камбуров и Стоян Колев все още не са картотекирани в БФС, като за Камбуров се чака пристигането на жълтата карта от Дубай.